0
Ostali sportovi

MISIJA JE USPELA: ORK Pančevo ponovo živi i diše punim plućima

Objavljeno: 24.09.16 u 17:10

Pančevo je još jednom potvrdilo da je rukometni grad.

Omladinski rukometni klub Pančevo je postojao krajem prošlog veka i obično je okupljao bivše igrače RK Dinamo. Međutim, klub je tokom 2000-ih prestao da se takmiči, ali nije zvanično ugašen. Deceniju i više posle toga, grupa momaka iz Pančeva i okolnih mesta, najviše bivših rukometaša pančevačkog Dinama, odlučila je da ponovo aktivira ORK Pančevo i počne iz najnižeg ranga.

Ideja je da se krene od 3. rukometne lige, a uz pomoć nekoliko sponzora iz Pančeva, kao i podrške lokalne samouprave, porasli su i apetiti, te je već u prvom sezoni cilj kluba da se plasira u viši rang. Kako kažu, to će biti više nego ostvarivo.

– Posle mnogo uloženog truda i angažovanja svih igrača i predsednika Kluba, uspeli smo da ispunimo sve potrebne uslove za takmičenje, te ćemo se od ove nedelje takmičiti u Trećoj ligi – Južni Banat. Prethodna dva meseca su nam svima bila izuzetno teška, s obzirom na to da smo svi, mislim pre svega na igrače i predsednika, imali po neko zaduženje koje smo morali da ispunimo, a koje je ujedno bilo i uslov za takmičenje. Uz pomoć nekolicine privrednika iz grada Pančeva, ali i nas samih, koji smo se između sebe dogovorili da u vidu mesečne članarine pomognemo klub i obezbedimo sva neophodna sredstva za takmičenje, uspeli smo da ORK ‘Pančevo’ učinimo spremim za sportska nadmetanja – izjavio je Ljuba Jovanov, kapiten tima i jedan od najzaslužnijih jer je ovaj klub ponovo stao na noge.

KAD SE SPORTISTI UDRUŽE: Ljubav prema rukometu ponovo pokreće ‘ORK Pančevo’

Bez pomoći Grada Pančeva teško je moglo da se krene u ostvarenje ovog projekta.

– Takođe, koristim ovu priliku da naglasim pomoć Uprave Grada Pančeva, koja nam je pomogla na taj način što nam je i pored velikog broja sportskih kolektiva iz našeg grada obezbedila uslove za treninge u vidu termina na otvorenim i zatvorenim rukometnim terenima, ali RK Dinamu iz Pančeva, Super ‘A’ ligašu, koji je prepoznao našu želju i entuzijazam i pomogao nam i stao uz nas. Mnogo je lakše kada znaš da jedan takav sportski kolektiv, koji trenutno predstavlja jedan od najstabilnijih rukometnih klubova u našoj zemlji, stoji uz nas.

Do sada je odigrano nekoliko prijateljskih duela, a prva zvanična utakmica odigraće se u sredu, 28. septembra, kada će ORK Pančevo, bez obzira na ishod, ispisati stranice svoje istorije.

– Očekuje nas Kup utakmica protiv ekipe Mladosti iz Vrsca koje se takmiči u Prvoj ligi – Sever, pa ovom prilikom pozivamo navijače da dodđu i podrže nas u našoj prvoj zvaničnoj utakmici. Isto tako, još jednom pozivamo sve ljude dobre volje ukoliko žele i ukoliko su u mogucnosti da nam pomognu mna bilo koji način – zaključio je Ljuba Jovanov.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter