0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VILIJAM HEČER: Nisam došao da ‘privatizujem’ utakmice!

Objavljeno: 23.09.16 u 20:00

Novi plej Partizana Vilijam Hečer govorio je za Sportski žurnal o dolaksu u Partizan i očekivanjima pred start sezone u kojoj crno-bele čeka broba na četiri fronta.

Amerikanac je odmah na startu dao do znanja svima da u Beograd nije došao da bude prvi strelac tima i čovek koji će „privatizovati“ utakmice.

– Nije mi želja da budem prvi strelac, samo želim da predvodim tim. Imamo dovoljno igrača koji mogu da ubace dosta poena, ja želim da budem kreator, da iskreiram šuteve za druge, pa i za sebe. Jesam šuter, zato me je trener i doveo. Dok sam u dobrom ritmu i dok pogađam, i šutiraću. Ako nisam, neću. Evo, ovaj poslednji meč sam igrao solidno, na kraju sam ubacio neke šuteve, ali sam prethodno promašio mnogo otvorenih. Moralo je to bolje – počeo je priču za Sportski žurnal, Vilijam Hečer.

Iskusni plejmejekr je potom govorio o šansama Partizana u borbi na četiri fronta.

– Sviđaju mi se naše šanse, sviđa mi se ceo tim… Važno je da budemo zdravi, da svi budemo u pravoj formi. Novica Veličković je tek stigao, samo nedelju dana trenira sa nama. Ali, on je bio u Partizanu godinama, sve mu je poznato. Biće potrebno malo vremena da uđe u formu. Trenutno je van tima i Branislav Ratkovica koji će biti jedan od ključnih igrača. Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su bili bolesni nekoliko dana pred Antverpen.

Vilijam Hečer je za kraj izneo mišljenje šta bi to trebalo da poboljša tim Partizana u svojoj igri u odnosu na pripremni period.

– Pre svega, skok mora da bude bolji. Tu krećem od sebe. Recimo, to nas je ubilo protiv Antverpena. Moramo i da budemo koncentrisani, da ne pravimo greške koje dovode do izgubljenih lopti. Verujem da je ključ u tome da se razumemo. Da znamo šta ko od nas voli da radi, na kom delu terena volimo da budemo, gde da uhvatimo loptu… Već neko vreme smo na okupu, i sve dolazi na svoje. Imam poverenja u tim – zaključio je Hečer.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter