6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Leonardo srušio Crvenu zvezdu, Nikolić i dalje bez poraza u derbijima (VIDEO)

Objavljeno: 17.09.16 u 19:59

U 152. večitom derbiju Partizan je savladao Crvenu zvezdu 1:0 (0:0) golom Leonarda u 89. minutu posle sjajne akcije u tri poteza.

Serija Crvene zvezde je od četiri derbija bez poraza je prekinuta. Prekinuo je u 89. minutu Leonardo fantastičnim volejim sa pet metara. Crveno-beli su se povukli u drugom poluvremenu, što su crno-beli iskoristili i slavili zasluženo sa 1:0. Bio je to mat u tri poteza Ilić-Đurđić-Leonardo. Ali, idemo redom…

Kada je reč o samoj igri Partizan je prvi zapretio u 12. minutu. Posle greške Poletanovića, Ristić je oborio Jevtovića na samoj ivici kaznenog prostora, a sudija Mažić je dosudio slobodan udarac. Leonardo je odlično šutirao i pogodio spoljni deo mreže, a navijači Partizana su se ponadali da je gol. Crno-beli su nastavili sa boljom igrom i u 25. minutu imali novu polušansu. Šutirao je iskosa Đurđević ali je lopta otišla dva metra pored gola. Samo dva minuta kasnije isti igrač je imao još bolju šansu, ali je i ovog puta bio neprecizan. Mladi golman Crvene zvezde Manojlović je imao sreće. Zvezda je u 29. minutu imala prvu šansu, Srnić je šutirao sa levog boka, ali je golman Kljajić loptu izbacio u korner. Do kraja prvog dela igre šutrirao je još Petković, ali nije bilo opasnosti po gol Kljajića.

Drugo poluvreme je bilo dosta siromašno, otvorio ga je Kanga šutem sa daljne, ali je Kljajić lako intervenisao. U 59. minutu Partizan je imao najbolju šansu do tada. Rezervista Stevanović je probio po desnom boku, centrirao, Đurđević je loptu udario glavom i zatresla se prečka. Manojlović je imao sreće. Posle toga usledio je period dominacije crno-belih na sredini terena, Zvezda se povukla, ali šansi nije bilo sve do 89. minuta kada su se Zvezdi dogodile stare dečje bolesti – primljen gol samo par minuta pre sudijskog zvižduka. Ilić je sjajno uposlio Đurđića, ovaj glavom loptu spustio do Leonarda, a ovaj volejom savladao Manojlovića. Mogla je Zvezda do izjednačenja u 92. minutu kada je Ruiz obišao golmana Kljajića, šutirao, ali je loptu zaustavio Milenković.

(Izvor: YouTube/allgoalslive HDFULLHD)

Partizan je tako osvojio veoma važna tri boda i prišao Zvezdi na svega „minus šest“. Crvena zvezda ima 22 boda, a crno-beli sada 16.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)

Strelac:

Leonardo 89

Stadion: Partizana;
Sudija: Milorad Mažić;

Partizan (4-1-3-2): Kljajić – Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić – Everton – Leonardo, Jevtović, Mihajlović (od 45. Stevanović) – Đurđević (od 77. Ilić), Božinov (od 67. Đurđić).
Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Al. Luković, Le Talek, Ristić – Donald, Poletanović – Srnić (od 84. Anđelković), Kanga, Ruiz – Ugo Vijeira (od 70. Plavišić).

[/stextbox]

0
0
6 Komentara
  1. Ako je ovo najbolje sto Srbija ima,trebalo bi ozbiljno razmisliti o uvodjenju amaterskog umesto ovog profesionalnog fudbala u ovoj siromasnoj zemlji bar do te 2036god.Cestitke IGRACIMA Partizana na pobedi.Ovde se vise fudbal i ne vidi od politike.Ciscenje sporta a fudbala najpre,kako od bivsih tako i od sadasnjih politicara jedini je put ka izlecenju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter