6
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ: Prodali nam istu akciju tri puta, a mi ne reagujemo…

Objavljeno: 08.08.16 u 22:51

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objasnio je kojim segmentima igre njegovog tima je bio nezadovoljan.

– Razlika zaista nije realna, ali utakmica se igra 40 minuta, a ne 35. Veoma snažna igra od strane Australije. Ovo je definitivno dobra škola za nas. Četitam boljem timu, koji je imao više igrača u utakmici. Spremammo se za Francusku – rekao je Đorđević posle meča, a prenosi ‘Blic’.

– Moramo dosta dobro da je pogledamo, kao da smo stali, pala nam je koncentracija. Prodali su nam tri puta istu akciju a mi ne reagujemo. Da li je to znak umora, ali ovo je bila izuzetnmo fizički zahtevna utakmica. Nismo odreagovali pametno kod faulova, dozvolili smo mnogo prodora 1 na 1, sve to mora da se popravi, ali ruke ne smemo da spustimo. Možda neki igrači misle da treba samo da se izađe i da se pobedi. Sve mora da se zaradi – objasnio je Đorđević.

Selektor Srbije je objasnio kakva je atmosfera bila u svlačionici posle utakmice i poručio da protiv Francuske kalkulacije ne dolaze u obzir.

– Australija je ekipa koja igra stalno u kontaktu, teški su, zato je možda bilo manjka energije u nogama. Ne smemo samo da rešavamo individualno utakmicu. Moramo da se vratimo našoj igri. Australija nije iznenađenje, imaju snagu i u svim tim NBA igračima. Čuli smo ih u svlačionici, jako su se radovali, ali možda se sretnemo još jednom na turniru. Protiv Francuske ne smemo ni da se igramo sa kalkulacijama. Ne pada mi napamet, ili bilo kome u ekipi, idemo na pobedu – istakao je Đorđević.

0
0
6 Komentara
  1. kako selektor ne vidi,markovic nesme da igra vise od 5 min, jivic 10-15,a ostalo teo, pa djordjevic ih vodi kao panatenikos,lose do bola tako ce i da prodje,idi u bajern, i ne vracaj se!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • za tvou informaciju kada je on vodio PAO je imao jednu od losijih ekipa u zadnjih 10 godina, a on je ipak uspeo da ih odvede do cetvrtfinala…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter