0
AdmiralBet ABA Liga

Olimpija dužna Radničkom

Objavljeno: 19.12.12 u 17:58

kk radnicki

Radnički iz Kragujevca će okviru 14. kola regionalne ABA lige gostovati Union Olimpiji u Stožicama u četvrtak 20. decembra sa početkom od 20 časova. Obe ekipe imaju identičan skor od sedam pobeda i šest poraza.

Asistent Miroslava Nikolića, Branko Maksimović analizirao je protivnika koji ne odustaje do poslednjeg momenta utakmice.

„Igraju sa dosta oscilacija, jer im fali još igrača u rotaciji da bi kvalitetno igrali na dva fronta. Imaju dosta bitnih pobeda na strani, ali i iznenađujućih poraza kući. Tri poslednje utakmice – Himki u Evroligi, Široki u gostima i Budućnost – dobili su bukvalno u poslednjih 30 sekundi utakmice. Nikada se ne predaju i igraju veoma agresivno u odbrani, a u napadu sa dosta tranzicije i širine.“, izjavio je Maksimović.

Mutin asistent smatra da se dogovor iz svalčionice mora ispoštovati.

„Utakmice na gostovanjima se dobijaju disciplinovanom odbranom, pogotovo protiv ekipa koje kao Olimpija imaju veoma dobar napadački potencijal. Poštovanje dogovora iz svlačionice je nulti uslov“, smatra Maksimović.

Košarkaš Radničkog Aleksandar Ćepin izuzetno dobro poznaje ekipu Union Olimpije pošto je jedno vreme nosio njen dres.

„Kao u premijernoj utakmici sa Radničkim, i kasnije su znali da gube po 10-15 poena razlike ali i da se vrate u meč i dobijaju utakmicu, i u ABA ligi i u Evroligi. To je tim koji ne odustaje. Taktički su vrlo dobro su pripremljeni, tim su koji zna šta želi. Od onih su koji vešto napadaju slabosti protivnika i na tome insisistiraju tokom cele utakmice, bez obzira na tok. Radio sam sa trenerom Filipovskim, znam koliko je kvalitetan trener i vrhunski strateg, sve vreme bodri svoje momke, na svakoj utakmici, i to ne sa kraju vrati rezultatom.“, rekao je između ostalog Ćapin.

Plej Radničkog ističe da su njegovi saigrači jako motivisani i da žele pobedu kako bi zadržali priključak sa vodećim ekipama.

„Jako motivisani krećemo na put, svi smo svesni značaja pobede, bilo bi to više od dva boda. Uspeh bi značio da držimo korak sa prvim ekipama u ligi. Biće jako teško da ih dobijemo, kao i mi, imaju isti motiv“, istakao je Ćapin.

Nakon gostovanja u Ljubljani, Kragujevčani će poslednju utakmicu u 2012. godini odigrati tri dana kasnije pred svojim navijačima protiv Cedevite.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter