0
Ostali sportovi

MODELARSTVO: Održan 20. jubilarni ‘Bačka kup’

Objavljeno: 14.06.16 u 15:20

U organizaciji aerokluba “Sombor“ iz Sombora održan je jubilarni 20. Bačka kup 2016. u klasama F1A,B,C i H u nedelju 12.6.2016. godine na terenu u neposrednoj blizini salaša Rančevo severnozapadno od Sombora.

– Meteorološki uslovi u poslednjih mesec dana ne idu na ruko organizatorima modelarskih takmičenja. Iz tih razloga morali smo pomeriti ovo takmičenje za nedelju dana u odnosu na sportskim kalendarom predviđeni datum. Pa ni toga dana, kada je takmičenje održano, nisu uslovi bili idealni. Prethodno veče palo je 25-30 litara/m2 kiše te je na dan takmičenja bila velika vlažnost vazduha, vrlo malo sunca, niska kumulusna oblačnost sa slabim usponim strujanjima. Ovo vreme je bilo idealno samo za iskusne takmičare i stare „lisce“, priča Andrija Šil iz organizacije takmičenja.

Mladi pobednici - Backa kup

Na takmičenju je učestvovalo 22 takmičara u klasi F1A 10, F1B samo jedan, u F1C samo tri domaća takmičara i u F1H 8 takmičara. Iz Mađarske je prisustvovalo 8 takmičara i dvoje trenera. Veliki broj domaćih takmičara je odkazalo učešće na takmičenju jer su predvideli kišovit dan. Takmičenje je proteklo u fer i korektnoj borbi. Takmičenje je održano u pet rundi-turnusa, a svaka je trajala jedan sat. Vetar je duvao jugozapadni u proseku sa oko 4.2 m/s. Modeli su leteli oko 1-1,5km od starta. Zbog pomenute slabe termike maksimalan broj bodova osvojio je u klasi F1A samo Tica Mića, a u F1H-Hec tri takmičara iz Mađarske Horvat, Selmeci i Morocs. Njih troje je učestvovalo u flaj-ofu nakon čega je pobedio Horvat, drugo mesto je zauzeo Selmeci, a treće Morocs. Pobednici u klasi F1A bili su Tica, Borđoški i Mutić, u klasi F1B Gostojić Svetozar te u klasi F1C Bači, Janović i Jovin.

Ulogu glavnog sudiju veoma uspešno je već tradicionalno obavio Bošković Gabor dok su merači vremena bili Šil, Topić, Berleković, Janković, Slavković i pripravnik Novaković.

ODLOŽITE ILI PREMESTITE IZ RIJA: Apel zdravstvenih stručnjaka pred Olimpijske igre

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter