1
Domaći fudbal

MEMORIJAL ‘MILJAN MILJANIĆ’: Treći put u znak fudbalskog velikana

Objavljeno: 03.06.16 u 17:50

Treći Memorijalni turnir „Miljan Miljanić“ koji će se održati od 9. do 12. juna okupiće mlađe kadetske selekcije (do 16 godina) Srbije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Utakmice će se igrati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i na stadionu Čukaričkog. Organizatori cele manifestacije Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Beograda iskoristiće ovaj turnir za prisećanje na Miljana Miljanića i sve ono što je on uradio za fudbal na ovim prostorima.

– Delegacije svih reprezentacija učesnica će 11. juna posetiti grob Miljana Miljanića i položiti vence. Istog dana u omiljenom restoranu Miljana Miljanića, Maderi, biće organizovan ručak i druženje svih učesnika. Izuzetno nam je drago što je ovaj Memorijalni turnir postao tradicionalan i uvereni smo da će svake naredne godine biti još bolji – poručio je Zdravko Jokić.

Pripreme za ovaj turnir reprezentacija Srbije počinje u subotu 4. juna. Ilija Stolica, selektor naših kadeta, istakao je ima kadrovskih problema, da ne može da računa na igrače iz Crvene zvezde koji su na turniru u Italiji, ali da njegov tim ima najviše ambicije i dodao:

– Ovaj turnir je u sklopu priprema za kvalifikacije za Evrospko prvenstvo. One startuju u oktobru, a ovo je pretposlednji turnir pred njihov početak. Deca će igrati kvalitetan fudbal, igramo u našoj zemlji, turnir koji nosi ime Miljana Miljanića za koga svi znamo koliko je značio za jugoslovenski i srpski fudbal. Ovo je treći turnir i vreme je da Srbija osvoji pehar. Ova naša generacija je do sada pokazala da izlazi na teren sa velikom željom da se nadigrava, pokaže dobar fudbal.

Selektor kadeta Srbije naglasio je i dodatni značaj turnira:

– Fudbal je tu da nas spaja, bićemo u društvu selekcija država iz bivše Jugoslavije i važno je da se ta deca druže. U Staroj Pazovi imamo izvanredne uslove, sve četiri selekcije su tu smeštene. Prijateljstva koja se tu stiču, ostaju za ceo život. Dakle, akcenat je na fudbalu, ali i drugarstvu. Miljan je bio neko ko je objedinjavao sve ove tadašnje republike, sada države. Mi moramo da se ponašamo u skladu sa tim. Sport i služi da nas ujedini u jednoj ideji nadmetanja, ali i fer pleja.

Na kraju, Stolica je pozvao publiku da dođe u što većem broju i obećao kvalitetan fudbal:

– Mi sve mečeve igramo na stadionu Čukaričkog. Ovi momci su zaslužili podršku.

Armin Đerlek, kapiten kadeta Srbije, istakao je da je ekipa izuzetno motivisana i dodao:

– Imamo najveći mogući cilj i u svakom meču idemo na pobedu. Posedujemo sjajnu atmosferu, radujemo se svakom okupljanju i nadamo se najboljem.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

RASPORED UTAKMICA:

09. jun: Srbija – Slovenija u 17.30 (stadion Čukaričkog)

09. jun: Crna Gora – Hrvatska u 17.30 (SC FSS Stara Pazova)

10. jun: Srbija – Crna Gora u 17.30 (stadion Čukaričkog)

10. jun: Hrvatska – Slovenija u 17.30 (SC FSS Stara Pazova)

12. jun: Srbija – Hrvatska u 17.30 (stadion Čukaričkog)

12. jun: Slovenija – Crna Gora u 17.30 (SC FSS Stara Pazova)

[/stextbox]

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter