9
Domaći fudbal

UEFA UDARA NA ZVEZDU I PARTIZAN: Bahatost fudbalskih moćnika preti da ubije fudbal

Objavljeno: 31.05.16 u 16:41

Iz Niona stižu najave koje će najmanje prijati pravim ljubiteljima fudbala.

Kako najavljuju čelnici UEFA, u decembru će biti reči o promenama formata Lige šampiona, usled nezadovoljstva najbogatijih kllubova Evrope, poput Reala i Juventusa.

Nakon niza sastanaka u Milanu, pred finale Lige šampiona, agenciji „AP“ saopšteno je da pregovori sporo napreduju.

Najveća „kočnica“ su najbogatije ekipe u Evropi, koje su u januaru iznele predlog da bude oformljena „Super liga“, koja bi okupljala samo najbogatije ekipe.

Glavni cilj promena jeste u želji da sistem takmičenja bude atraktivniji za televizijske gledaoce, kako bi novac od TV prava bio povećan.

OVO BOLI: Delije dobile podršku a UEFA neočekivani šamar na finalu Lige šampiona (FOTO)

Đorđo Market, direktor takmičenja u UEFA, rekao je da ovakav format neće potrajati:

– Moramo smisliti nešto novo do kraja ove godine. Slušamo, konsultujemo se…

Evropska takmičenja koncipirana su tako da je format moguće menajti na svake tri godine, pre prodaje televizijskih i marketinških prava za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Ovo u suštini znači da bi Crvena zvezda, Partizan, kao i većina klubova iz zemalja koje finansijski ne mogu parirati najbogatijma, ostali uskraćeni za priliku da se nadmeću sa najboljim klubovima Starog kontinenta.

Iako je daleka budućnost, nije pogrešna ni pomisao da bi stvaranjem takozvane „Super lige“ zatvorenog tipa UEFA pucala sama sebi u nogu zarad nekoliko miliona evropskih novčanica više, jer je teško poverovati da bi ovakva odluka prošla bez adekvatne reakcije onih koji bi ovom raspodelom bili najviše pogođeni.

ZDRAV RAZUM JE DEFINITIVNO UMRO: FIFA udarila šamar Srbiji (FOTO)

0
0
9 Komentara
  1. Liga šampiona je davno prestala biti to što naziv govori.Kad budu igrali samo šampioni onda će to biti Liga šampiona.

    0
    0
    Odgovori
  2. To ne bi bio pucanj u nogu već u glavu. Ionako se već sada lepši fudbal igra u Ligi Evrope nego u Ligi šampiona.

    0
    0
    Odgovori
  3. Da je nas fudbal bio pametan sad bi i mi sedeli za tim istim stolom i odredjivali pravila mogli smo al druge stvari su bile mnogo vaznije za neke ljude tzv ljudi koji vode te klubove.Sad sta je tu je mebi me cudilo da se to i ostvari i onako gledamo svake godine skoro jedne te iste klubove u sampionskoj ligi retko kad se neki tim iz istocne evrope probije do drugog kruga tako nebi to nista naskodilo fudbalu ….poslovica kaze gde ces sa.praznim dzepovima mi tamo nepripadamo od 90 godina

    0
    0
    Odgovori
  4. Ово је добра вест за наше клубове! Ако се оформи та лига најјачих, имаће друга за слабије где и припадамо. У таквој лиги имали би више шансе за дужи опстанак у такмичењу. Ако и та лига има финансијски подршку то би био пун по

    0
    0
    Odgovori
  5. Iskreno se ne brinem za bogate privatnike,biznismene i ostalu felu koja fudbalske klubove vec dugi niz godina koriste kao firme za pranje novca dok fudbalsku igru i njenu lepotu dezavuisu i kriminalizuju na svakom koraku,sto se nasih klubova tice treba biti realan,nemamo sta da se guramo tamo ako se neki od klubova nadje u ligi evrope puna kapa,pa neka bunare tamo posto o igri nasih klubova tj igraca ne treba trositi komentara,prosto je to na niskom nivou,a bogati neka peru svoj prljav ves sto dalje od nas dosta nam je sopstvenog koji vec odavno ispada iz masine.

    0
    0
    Odgovori
  6. Mislim da bi stvarno pucali sebi u noge. Ostale zemlje cije su fudbalske ekipe ugrozene ovim, mogu solidarno da se postave i da bojkotuju otkup televizijskih prava. Ne znam koliko je to moguce zato sto bi u to trebalo da budu ukljucene i televizijske kuce. Ta prava emitovanja bi otkupile one najbogatije televizijske kuce iz svake zemlje, sto znaci da bi naplacivale prenos, nesto tipa nase Arene. Tada gledaoci mogu da uticu i jednostavno ne plate za to. Mene licno ne interesuje nadmetanje ekipa u tamo nekim bogatim takmicenjima, vec u LS, koja ima ogromnu tradiciju i svetinja je fudbalske igre.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter