0
Domaći fudbal

ZA NEZABORAV MALIŠANA: Reprezentativci posetili Dom za decu bez roditeljskog staranja

Objavljeno: 24.05.16 u 15:50

Na novom putu, sada ovom do Rusije 2018. najbolja selekcija Srbije „ulaziće u živote“ mnogih mladih naraštaja i sa njima podeliti trenutke koje će svi pamtiti. Prva takva poseta bila je danas u Užicu, kada je kompletna reprezentacija Srbije posetila Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Petar Radovanović“.

Posetu ustanovi koja se u oblasti socijalne zaštite bavi zbrinjavanjem dece i omladine lišene roditeljskog staranja, a u oblasti učeničkog standarda smeštajem i vaspitanjem srednjoškolske omladine koja se zbog školovanja nalazi u Užicu, stručni štab i igrači iskoristili su da sve štićenike doma pozovu da budu gosti Fudbalskog saveza Srbije sutra na utakmici sa Kiprom.

– Za nas je ovo trenutak koji će da se pamti, jer ovo je prvi put da jedna reprezentacija Srbije, u bilo kom sportu, poseti našu ustanovu. Hvala Fudbalskom savezu Srbije, hvala selektoru Muslinu i igračima, a mi im želimo da ova poseta bude odskočna daska za srećan put do Rusije 2018, rekao je Dragan Katić, direktor Doma.

Na lepe reči dobrodošlice uzvratio je selektor Slavoljub Muslin, koji ne krije da najboljem timu Srbije trebaju posete ovakvog tipa, jer i to je misija koju on i njegov stručni štab žele da podele s narodom.

SAVEZI OSTAJU PRINCIPIJELNI: Apsolutna podrška FIBA

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovde sa vama, a želja nam je da nam budete podrška i na utakmici protiv Kipra. Pred nama je važan put, a samo zajedno, narod i reprezentacija, mogu zajedno do cilja. Zbog toga nam je drago da smo danas ovde, sutra na nekom drugom mestu, ali uvek zajedno, zahvalio se selektor Srbije.

Reprezentativci su podelili poklone deci sa smetnjama u razvoju, a kapiten Branislav Ivanović apostrofirao je trenutak koji ostaje u sećanju.

– Drago nam je što smo došli ovde da se družimo sa vama. Vi fudbalere gledate kao idole a mi uvek tražimo inspiraciju u vama, pa zato vi možete biti naši idoli i inspiracija. Nadam se da ćete biti svim srcem uz nas, da ćete nam dati veliku podršku i da ćemo svi zajedno krenuti ka Rusiji i novim pobedama, rekao je kapiten Srbije.

Posle pola časa druženja, ko zna koliko „selfija“, potpisanih dresova i podeljenih autograma, reprezentacija je nastavila put do Zlatibora gde će boraviti do meča sa Kiprom, sutra 25. maja od 17,00.

MILUTINOVIĆ: Muslin je pravi izbor, možemo u Rusiju

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter