0
Košarka

NBA: Čeka nas paklena serija, ‘gromovi’ odmah udarili po ‘ratnicima’ (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.16 u 08:50

U prvom meču finalne serije zapadne konferencije NBA lige Oklahoma je odmah napravila ‘brejk’ i sa 108:102 savladala Golden Stejt na strani.

Finale Zapada počelo je veoma traljavo i sa puno grešaka, a iako su ova dva tima ponovo u plej-ofu prešla po 100 poena, pamtiće se brojne izgubljene lopte, loši procenti šuta i sudijska greška koja je Oklahomu pogurala do 1:0 u seriji.

U prvih osam minuta gledali smo uspavanku. Stef Kari je promašio svoja četiri šuta, Kevin Djurent izgubio tri lopte u roku od četiri minuta, a rezultat na semaforu bio 11:11. Zatim se igra malo zahuktala, a Voriorsi su zatim tokom celog prvog, pa i drugog poluvremena rezultatski vodili.

Međutim, onda kada je trebalo, zakazao je napad šampiona, a proradio ‘izazivača’, pa su Djurent i Vestbruk povukli Tander do preokreta. Dobili su poslednje dve četvrtine sa 19 poena razlike, što je ključan pokazatelj kako je Golden Stejt igrao u odlučujućim momentima.

Ipak, najvažniji momenat bio je u režiji Rasela Vestbruka i arbitara, kada je na 17 sekundi do kraja pri rezultatu 102:105 plej Oklahome prešao na polovinu domaćih i posle neverovatnih i više nego očiglednih koraka tražio tajm-aut, a sudije mu to – dozvolile.

Posle toga gosti su lagano otišli na ‘plus četiri’, a nešto kasnije i ‘plus šest’ za vođstvo u seriji.

Najbolji na parketu Orakl arene bio je upravo Vestbruk sa 27 poena i 12 asistencija, dok je poen manje dao Kevin Djurent uz 10 skokova. Kod ‘ratnika’ Stef Kari je ubacio 26 poena uz takođe 10 uhvaćenih lopti, Klej Tompson imao je 25 poena, a Drejmond Grin dva poena manje.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto Final)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter