1
ATP

SLEDEĆI JE NADAL: Đoković od očaja do sjaja i teškog plasmana u četvrtfinale Rima

Objavljeno: 12.05.16 u 21:22

Posle najlošijeg odigranog seta u poslednje četiri godine, Novak Đoković je uspeo da se vrati i savlada Tomaša Belučija u osmini finala turnira u Rimu – 0:6, 6:3, 6:2.

Favoriti su danas ‘posečeni’ u Rimu, ali ne i onaj najveći. Prvi nosilac Mastersa u Rimu, Novak Đoković, uspeo je da izvuče glavu sa ‘giljotine’ posle sencazionalnog prvog seta koji je Srbin izgubio bez osvojenog gema, prvi put posle 2012. godine.

Novak je u prvom setu napravio čak 16 neiznuđenih grešaka za šest gemova, što mu se verovatno nikada nije desilo u karijeri, i to protiv daleko slabijeg rivala.

IMA NEŠTO ČUDNO U ‘VEČNOM GRADU’: Novak krenuo iz ‘rikverca’ protiv Belučija!

Đoković je u svetu društvenih mreža poznat pod nadimkom ‘Đoker Nole‘, a i ovog puta je izvukao nekog ‘džokera’ ili ‘keca iz rukava’, te je uspeo da se potpuno vrati u meč i preokrene ga po ko zna koji put.

Zaigrao je mnogo sigurnije, manje je grešio, dok je i pomalo zebnja od pobede ušla u udarce Brazilca. To je rezultiralo teškim, ali vrlo važnim osvajanjem drugog seta Đokovića rezultatom 6:3, posle čega je sve krenulo na njegovu vodenicu.

Počeo je da probija Belučija servisima, ali i da ga napada svojim ubitačnim riternima, pa je uz dva brejka i sa 6:2 došao do plasmana u četvrtfinale posle sat i 37 minuta igre.

A u četvrtfinalu će nas već sutra popodne sačekati spektakl, pošto će Novak Đoković za protivnika imati ‘kralja šljake’ i starog znanca – Rafaela Nadala.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter