0
Fudbal

PRILIKA ZA PROVERU: Reprezentacija na prestižnom turniru

Objavljeno: 18.04.16 u 15:18

Mlađa kedetska reprezentacija Srbije (U-16) biće učesnik tradicionalnog turnira „Viktor Banjikov“ koji se održava u Ukrajini od 9. do 15. maja.

Srbija se nalazi u grupi A gde će nam rivali biti Izrael (11.maja), Bugarska (12.maja) i Ukrajina (14.maja). U grupi B se nalaze selekcije Moldavije, Letonije, Češke i Gruzije. Utakmice za konačan plasman igraju se 15. maja.

SUDBINA PARTIZANA ZAVISI OD TOG DANA: Poznat najvažniji datum u novijoj crno-beloj istoriji

Ovu generaciju talentovanih igrača očekuje prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se održava 2017.godine, a domaćin kvalifikacionog turnira biće Italija od 26. do 31. oktobra. Rivali Srbije na putu do elitne runde kvalifikacija za EP su Albanija (26.oktobra), Makedonija (28. oktobra) i domaćin Italija (31. oktobra).
Generacija koju predvodi selektor Ilija Stolica, koji je sa starijim kadetima (U-17) izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu (zbog učešća na EP Stolica će za ova turnir imati zamenu), imala je već nekoliko provera a poslednji susreti bili su u sklopu Razvojnog turnira UEFA koji se održavao u SC FSS u Staroj Pazovi. „Orlići“ su tada ostvarili pobedu (Moldavija), remi (Izrael) i poraz (Škotska).

Posle turnira „Viktor Banjikov“ mlađe kadete očekuje turnir „Miljan Miljanić“ od 8. do 13. juna na kome učestvuju još Crna Gora, Hrvatska i Slovenija, a sledeće provere uslediće već u avgustu na tradiocionalnom turniru „Rackeve“ u Mađarskoj. Poslednja dva testa pred odlazak u Italiju, generacija rođena 2000. imaće u septembru protiv Belorusije.

OZBILJAN UDARAC ZA ZVEZDU: Vest koja će rastužiti Zvezdine navijače

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter