1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADNIČKI NIŠ: Kome treba ovakvo suđenje?

Objavljeno: 07.04.16 u 14:55

Fudbaski klub Radnički još jednom se oglasio saopštenjem za javnost. Ovoga puta Nišlije su rezignirane sudijskim kriterijumom na utakmici 29. kola Superlige protiv Vojvodine.

– Teška srca odlučili smo se da u ovako kratkom vremenu još jednom izađemo u javnost sa saopštenjem u vezi suđenja. Interes srpskog fudbala nas je primorao da to uradimo i ovog puta u nadi i veri da će, ma koliko nas ubeđivali u suprotno, prisutne negativne pojave u našem fudbalu biti iskorenjene od strane nadležnih i odgovornih, navodi se u saopštenju za javnost Radničkog.

Nišlije su još jednom podsetile da sudijski kriterjum nije isti za sve ekipe. U saopštenju koje je potpisao predsednik Radničkog, Radan Ilić navodi se da je za samo petnaest dana Radnički dva puta evidentno oštećen oduzimanjem bodova.

– Na utakmici 27. kola Radnički Novi Pazar bili smo svedoci igranja košarke u šesnaestercu gostiju. Udaranjem lopte rukom više puta od strane gostujućeg igrača i zaustavljanjem iste u 82. minutu, a da to nije kažnjeno penalom, kako je predviđeno pravilima igre, sudijska odluka direktno je uticala na rezultat meča, odnosno oduzimanja dva boda našem klubu, navode Nišlije.

ORLOVI NASTAVLJAJU DA TONU: Srbija iz dana u dan pomera dno, Kape Verde bolje plasiran

Po mišljenju čelnika Radničkog, na jučerašnjoj utakmici protiv Vojvodine, koju je niški tim izgubio ubedljivo, rezultatom 3:0, odluke sudija uticale su na rezultat.

– Sudije na utakmici Radnički – Vojvodina, odigrane juče u Nišu, predvođene Igorom Stojiljkovićem, rezultatski su rešile utakmicu u samo četiri minuta. Dosuđivanjem nepostojećeg penala, a četiri minuta kasnije i crvenim kartonom ostali smo bez kapitena i jednog od najznačajnijih igrača Aleksandra Jovanovića, čime je određen pobednik na samom početku. Nedosuđena tri jedanaesterca našem timu nismo ni pominjali, poručuju Nišlije.

GUŽVA NA VRHU, NAPETO PRI DNU: Zvezda jedino lakše diše pred plej-of, ko će u Evropu, a ko u niži rang?

U Radničkom smatraju da ih je sudija Stojiljković svojim odlukama na meču direktno udaljio od Evrope, da bi u slučaju pobede nad Vojvodinom prednost Nišlija bila nedostižna.

– U samo četiri minuta rešena je utakmica koja bukvalno odlučuje koji će klub predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Eventualnom pobedom, Radnički bi ostvario osam bodova prednosti nad direktnim konkurentom, sa dodatom prednošću ostvarenu boljim međusobnim skorom u odnosu na Vojvodinu. Što bi u Plej-ofu bilo gotovo nemoguće dostići. Nakon svega što se juče dešavalo, nepotrebno smo dovedeni u sumnju da iza svega stoje nečasne namere i dela kojima se bave organi van fudbalskog sporta jer se mimo zelenog terena trasira put u evropsko takmičenje klubovima koji to nisu sportski ostvarili. FK Vojvodina je veliki klub i njima je to najmanje potrebno, navodi se u saopštenju.

Iz Radničkog su još jednom apelovali na sve koji odlučuju u srpskom fudbalu da u samoj završnici prvenstva ne dozvole da sudije i druge zakulisne radnje određuju poredak na tabeli.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter