0
Domaći fudbal

U VOJVODINI LAKŠE DIŠU: Velika pobeda pred meč sa Zvezdom

Objavljeno: 30.03.16 u 19:06

Dobre vesti za sve navijače Novosađana.

Na zvaničnom sajtu FK Vojvodina danas je objavljeno obaveštenje da su novosadski crveno-beli ostvarili veoma važnu pobedu na sudu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Sa velikim zadovoljstvom i ponosom usled pobede u pravnom sporu sa kompanijom „Vuković 1967“ DOO, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost, svoje poverioce i svoje navijače da od danas tekući račun našeg kluba više nije u blokadi po tom osnovu, kao i da su ukinute menice koje je nedavno protivpravno aktivirala firma „Vuković 1967“ DOO, odnosno njen vlasnik i bivši potpredsednik FK Vojvodina Dragoslav Vuković.

Podsetimo, firma „Vuković 1967“ DOO je ovog meseca protivpravno prisvojila 525.000 evra sa tekućeg računa FK Vojvodina i ujedno blokirala klupski račun na preko 300 miliona dinara.

S obzirom na to da su nadležne sudske institucije donele pravednu i jedinu ispravnu odluku, kojom su ukinute menice kojima raspolaže kompanija „Vuković 1967“ DOO, fudbalski klub Vojvodina javno apeluje na pomenutu firmu da u najkraćem mogućem roku vrati protivpravno prisvojeni novac na tekući račun FK Vojvodina. U suprotnom, pravni i finansijsko-ekspertski tim FK Vojvodina pokrenuće novu tužbu protiv firme „Vuković 1967“ DOO, ovoga puta za izgubljenu dobit.

Fudbalski klub Vojvodina podseća javnost da je od učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope ove sezone, naš klub od UEFA zaradio ukupno 860.000 evra, kao i dodatnih 100.000 evra na osnovu prodaje TV prava.

Nažalost, jedan korak nam je nedostajao da plasmanom u Ligu Evrope mnogo brže nego što se očekivalo izvršimo potpunu finansijsku stabilizaciju kluba, koji je pre samo dve godine, kada je u njemu boravio gospodin Dragoslav Vuković kao potpredsednik kluba, bio u dugu od oko 7,5 miliona evra.

Ipak, i sa prihodima koje smo ostvarili, stekli smo uslove da klub približimo finansijskoj konsolidaciji i da narednog leta pokušamo da napravimo još jedan korak dalje na međunarodnoj sceni.

Nažalost, zbog nezakonitog prisvajanja novca sa računa FK Vojvodina, igračima i Radnoj zajednici našeg kluba se kasni sa isplatom zarada, što svakako utiče na atmosferu i onemogućava ekipu da bude fokusirana isključivo na teren, pa je i sam plasman u evropsko takmičenje naredne sezone doveden u pitanje, kako rezultaski, tako i administrativno, jer je deo tih sredstava planiran za sanaciju dugova iz perioda boravka gospodina Vukovića u klubu.

Podsećamo da je fudbalski klub Vojvodina socijalno-odgovorna ustanova u okviru koje svakodnevno trenira preko 300 dečaka bez naknada za članarinu, hrani 100 porodica i da niko nema pravo da im uskraćuje zarade koje su vrednim i napornim radom zaslužili.

Iz tog razloga, još jednom javno apelujemo na firmu „Vuković 1967“ DOO da fudbalskom klubu Vojvodina vrati protivpravno uzeti novac i na taj način izbegne dalje sudske tužbe i sporove, koji će, uvereni smo u to, poput prethodnih biti rešeni u korist pravde i FK Vojvodina, jer niko nema pravo da oduzima Novosađanima novo evropsko fudbalsko leto kakvo je bilo prethodno, kada je ceo sportski Novi Sad disao zajedno i sanjao Ligu Evrope.

Upravni odbor FK Vojvodina“

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter