3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KLS SUPERLIGA: Definitivno dve grupe, evo i ko sa kim, početak možda i pre 7. maja?

Objavljeno: 28.03.16 u 12:28

Košarkašak Superliga Srbije definitivno će se igrati u dve grupe, a jedina promena je ta da bi liga mogla da počne i pre 7. maja.

Superliga Srbije je daleko od početka, a možda i nije. Ipak, borba za titulu najboljeg tima u Srbiji biće skraćena. Definitivno, kako javlja Sport, igraće se u dve grupe šest kola, a potom polufinale, borba za treće mesto (ABA JTD ligu) i finale.

Poznato je i ko će sa kim igrati u grupi, tako će „A“ grupu činiti najboljeplasirani srpski tim ABA lige Crvena zvezda, četvrtoplasirani Metalac, kao i prvoplasirani tim KLS lige FMP i četvrtoplasirani Tamiš. U „B“ grupi igraće drugoplasirani srpski tim iz ABA lige Mega Leks, trećeplasirani Partizan, kao i drugoplasirani i trećeplasirani iz KLS lige Borac i Konstantin. U polufinalu se igra na dve dobijene utakmice, dok za titulu i treće mesto se igra na tri.

Još uvek nije poznato kada će liga početi, a moguće je da se to dogodi i pre 7. maja kada je prvobitno planirano. Liga mora da bude završena do 11. juna kada počinju pripreme košarkaša za kvalifikacioni turnir Olimpijskih igara.

0
0
3 Komentara
  1. Krajnje regularna liga u kojoj učestvuju ne samo u istom nivou takmičenja nego i u istoj grupi prvi i drugi tim iste ekipe…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter