1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADOŠ BULATOVIĆ: Srpski fudbal gubi na kvalitetu jer mladi odlaze

Objavljeno: 27.03.16 u 14:47

Dolaskom iskusnog Radoša Bulatovića na Čair na leto 2013. godine Radnički je dobio jednog pouzdanog defanzivca.

Saigrači ga opisuju kao dobrog momka, a prvim sudijskim zviždukom sve to ostaje van terena, Bulatović na terenu važi za jednog od najiskusnijih defanzivaca u našoj ligi, koji svojim nastupom uliva sigurnost ostalim saigračima. 

Rođen je u Vrbasu 5. juna 1981. godine, svoju fudbalsku odiseju počeo je pre skoro petnaest godina. Prvu sezonu u seniorskoj konkurenciji proveo je u ekipi Crvenke, gde nije zabeležio nastup, a onda je 2004. usledila selidba u Hajduk za koji je odigrao 83 utakmice uz tri postignuta gola. Potom su se ređali Sevojno, Sloboda, N. Pazar, ponovo Hajduk iz Kule, u drugom delu 2013. obukao je još jednom dres Novog Pazara, nakon toga, od leta 2013. godine Nosio je dres Radničkog. Deo karijere proveo je van granica Srbije, u Mađarskoj je nosio dres ZTE-a, a u Moldaviji Dačije. 

– Fudbal se dosta promenio u tom periodu. Svake godine nam mnogo kvalitetnih igrača odlazi, liga samim tim gubi na kvalitetu. Čini mi se da je ranije bilo i više novca, a naravno i mnogo kvalitetnijih klubova – počeo je Bulatović.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore u karijeri je odigrao 274 utakmice, postigao je 15 golova, od čega pet na Čairu. Štoper Radničkog poručuje da je od golova važnije da svi igrači ispunjavaju taktičke zamisli trenera.

Tokom svog boravka na Čairu imao je prilike da sarađuje sa dvojicom trenera, iskusnim stručnjakom Dragoljubom Bekvalcem, godinu dana kasnije i sa novajlijom Milanom Rastavcem.

– Bekvalca poznajem dosta dugo, bio mi je trener u tri ekipe (Hajduk, Novi Pazar i Radnički). Dosta je uticao na moj igrački razvoj. Sa Milanom Rastavcem sam počeo da sarađujem kao već formiran igrač. Dosta se razlikuju u radu ali su obojica odlični treneri – poručuje štoper Radničkog.

Niški superligaš igra jednu od svojih najboljih sezona, ostvaren je najveći broj pobeda na strani, bodovni saldo do kraja sezone mogao bi da bude najviši u istoriji kluba. Navijači su ipak ponosni na to što „Real sa Nišave“ ima najbolju odbranu u ligi.

– Stvorili smo dobru hemiju u ekipi, odbrana se dobro poznaje, ima preko potrebno iskustvo. Cela ekipa ima udela u tom uspehu, rekao je Bulatović i potom prokomentarisao mlade igrače, ponajviše Mrševića i Stevanovića. – Naši mladi igrači imaju talenta, moraju dosta da rade, imaju šansu koja je kada sam ja počinjao bila nezamisliva. Kod odbrambenih igrača dosta toga dolazi i iskustvom – jasan je Bulatović.

Cilj koji je zacrtan pred početak sezone je ispunjen, plasman u plej of. Navijačke ambicije su porasle i stidljivo se već planira igranje u Evropi. Šta na to kaže iskusni fudbaler Radničkog?

– Svoj cilj smo već ostvarili, međutim, nećemo se zadovoljiti time. Postavljamo uvek nove ciljeve pred sebe, ali idemo od korak po korak. Ako možemo da izborimo Evropu, zašto da ne, uz malo sreće i navijačke podrške sve je moguće – sa optimizmom kaže Bulatović.

Standardno dobrim igrama Radoš Bulatović je skrenuo pažnju javnosti na sebe.  Otkrio nam je kakvi su planovi za narednu sezonu.

– Nisam još ništa odlučio, ugovor mi ističe na leto, postoji šansa da pronađem inostrani angažman, ali ako budem ostao u Srbiji, Radnički bi sigurno imao prednost – jasan je Bulatović.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter