1
Košarka

BORA STANKOVIĆ UPOZORAVA: Situacija je veoma ozbiljna, FIBA ne preti uzalud!

Objavljeno: 26.03.16 u 23:22

Živa legenda srpske košarke ne ostavlja mesta sumnji da će FIBA žestoko sankcionisati saveze.

Bora Stanković, počasni generalni sekretar FIBA, tokom intervjua koji je dao za „Novosti“ nije krio ubeđenje da FIBA „ne preti praznom puškom“:

– Mislim da se radi o veoma ozbiljnim pretnjama, koje će FIBA sprovesti u delo ukoliko se ne pronađe neko rešenje. Tu se radi o pitanju kuda ide sport, odnosno o tome ko će voditi glavnu reč: sportske organizacije ili društva koja imaju novac. Vidimo da je situacija eskalirala do krajnjih granica i pokretanja sudskih sporova, ali se na sudovima ne može naći rešenje. Veliki sam pesimista u tom pogledu. Svojevremeno sam otišao iz FIBA, razočaran odnosom klubova prema savezima i odnosom saveza prema FIBA. Bio je to prvi korak ka katastrofi…

A na pitanje šta nam je činiti, Stanković je dao iskren, duhovit i verovatno najbolji odgovor:

– Nama je činiti da ne činimo ništa. Naš sportski i materijalni uticaj je veoma mali, tako da je najbolje da ne preduzimamo ništa i sačekamo da vidimo u kom pravcu će se situacija odvijati, dodao je Stanković.

0
0
1 Komentara
  1. Ma nema sanse!!!. Dok savez vode Djilas, Covic, Kleut…ja se ne brinem, pa to su takvi prevaranti koji su nogatstva stekli na manipulacije i kradje tako da ce bez problema obmanuti i FIBU…ili ce napokon neko da uvidi o kakvim se prevarantima radi pa ce usledeti adekvatne sankcije

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter