2
Fudbal

VEČITI IMAJU RAZLOGA ZA SLAVLJE: Sjajne vesti stižu iz Brisela!

Objavljeno: 20.03.16 u 13:04

Nakon što je uložena žalba na odluku o zabrani vlasništva treće strane u ugovoru igrača, Apelacioni sud je doneo odluku da je odbije.

U obrazloženju, sud u Briselu je naveo da ova odluka nije u suprotnosti sa zakonima Evropske unije, jer su ugovori u kojima učestvuje treća strana netransparentni, samim tim i veoma teški za zakonsku kontrolu, što omogućava menadžerima i takozvanoj „trećoj strani“ da iz fudbala izvuku ogromne svote novca.

Iz tog razloga, sud je zaključio da bi ukidanje zabrane narušilo konkurenciju koja je neophodna za očuvanje nezavisnosti klubova i igrača, kao i obezbeđivanje integriteta i regularnosti utakmica i takmičenja.

Ovakva odluka najviše će se svideti navijačima i upravama Crvene zvezde i Partizana, koji su samo na slučajevima Luke Jovića (prethodno 70% ugovora prodato menadžeru) i Andrije Živkovića (penali koje Partizan mora platiti jer Živković nije prodat tokom proteklog prelaznog roka) ostali bez milionskih iznosa.

Takvu odluku pozdravila je i FIFA.

Podsećamo, na prvobitnu odluku FIFA, UEFA, FS Belgije i FIFpro, žalili su se „Dojen Sports Investment“, belgijski drugoligaš Seren Junajted, kao i uprava španske Primere.

0
0
2 Komentara
  1. Ko vam je kriv kad su vam vlasnici klovnovi i njihovi nesposobni sinovi. Blizanci imaju istoriju i tradiciju, svetski priznate skole fudbala. Ko je vama kriv sto ste od postojanja do danas palanacki klub i firmaska perionica. Vodi vas saka firmasa, a ima vas ukupno 10000, Surdulica je jaca od vas…

    0
    0
    Odgovori
  2. Aman vise, dokle samo ta dva blizanca da spominjete!? Je l’ to samo ide njima na ruku ili svim klubovima? Sto niste onda lepo rekli i koliko je Vojvodina izgubila zbog toga?
    GASI TITOVE BLIZANCE!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter