0
AdmiralBet ABA Liga

NEBOJŠA ČOVIĆ: Nema svađe sa KSS!

Objavljeno: 19.03.16 u 12:23

– Crvena zvezda se neće svađati sa Savezom i opredeljena je ka Evroligi. Tu nemamo nikakvih dilema – počeo je priču Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je u intervjuu za „Sportsku žurnal“ da Zvezda nema nameru da se svađa sa savezom, pošto je odluka KSS o pružanju porške FIBA sasvim normalna:

– Odluka koja je doneta na sastanku je sasvim normalna. Nacionalni savez koji je sastavni deo FIBA, treba da podržava tu organizaciju. Sve ostalo ćemo videti posle odluka na Skupštini ABA lige u nedelju i posle sastanka KLS u ponedeljak, u popodnevnim satima. Nemam nikakvu dilemu, niti sam zabrinut kada je u pitanju Srbija koja ima košarkaški potencijal da zadovolji potrebe i Evrolige i FIBA. Ko ne bude bio zadovoljan time u FIBA, to je već njegov problem, ne naš.

Nakon toga, osvrnuo se i na predstojeću skupštinu AAB lige:

– Ne bih ništa da prejudiciram. Ostali košarkaški savezi su vezali svoje klubove, što Srbija nije uradila, ostavila je klubovima stepen slobode, uvažavajući specifičnu težinu Crvene zvezde i Partizana. Možda će za ostale biti neprijatno, ali to su dva najveća kluba u regionu i imaju potpuno samostalno pravo odlučivanja, po svim zakonima i kodeksima. I dobro je što to naš Savez shvata i što nismo imali nijedan nesporazum sa KSS. Za druge regione, ne znam.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter