0
The Best Of

VREMEPLOV: Liverpul je zabeležio najveću pobedu u Ligi šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 28.02.16 u 21:09

Vremeplov nas vraća u Ligu šampiona i sezonu 2007/2008 kada je Liverpul zabeležio rekordnu pobedu u grupnoj fazi.

Mučili su se „crveni“ te sezone u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju. Posle tri odigrana kola imali su samo osvojen jedan bod. Prvo su na Dragau igrali 1:1 sa Portom, potom ih je na Enfildu porazio Marsej, a šlag na tortu bio je poraz od Bešiktaša u Istanbulu 2:1. Skoro svi su tada otpisali četu Rafe Beniteza.

Ipak, dogodilo se čudo. Liverpul je u naredne tri utakmice osvojio devet bodova uz gol razliku 16:1, a najzaslužnija za prolaz dalje bila je utakmica sa Bešiktašom na Enfildu. Stiven Džerard i drugiari morali su da pobede kako znaju i umeju, i umeli su. Postavili su rekord Lige šampiona. Bešiktaš je na Enfildu poražen sa čak 8:0, a junaci Liverpula postali su Josi Benajun sa tri gola i gorostas Krauč sa dva pogotka. Evo kako je to bilo novembra 2007. godine:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

LIVERPUL – BEŠIKTAŠ 8:0 (2:0)

Strelci:

Krauč 19, 89, Benajun 32,53, 56, Džerard 69, Babel 79, 81

Stadion: Enfild. Gledalaca: 41.100. Sudija: Markus Merk (Nemačka)

LIVERPUL: Rejna – Aurelio, Hipija, Karager, Arbeola – Maskerano, Džerard, Benajun, Rise – Voronjin i Krauč. Sa klupe ušli: Babel, Lukas i Kjuel.
BEŠIKTAŠ: Arikan – Uzulmez, Toroman, Diata, Kurtulus – Sedef, Avči, Ozakan, Delgado, Sise – Bobo. Igrali su još: Iguain, Rikardinjo, Tandogan.

[/stextbox]

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter