0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ZORAN POPOVIĆ: Moramo da se iskupimo za ‘kiks’ u prvom kolu!

Objavljeno: 26.02.16 u 13:15

Brzo je prošlo sedam dana od utakmice protiv Metalca. Sutra je novi prvenstveni duel, u Surdulici u 24. kolu Čukarički igra protiv Radnika (14 časova).

Na konferenciji za medije šef stručnog štaba Zoran Popović i igrač Nenad Mirosavljević pričali su o predstojećem susretu, analizirali su i prethodni meč, da bi se na kraju osvrnuli i na „večiti derbi“ između Partizana i Crvene zvezde.

– Idemo na stvarno teško gostovanje, sigurno jedno od najtežih u prvenstvu. Dobar tim, klub, koji ima dobru atmosferu, sa navijačima iz tog grada koji žele da Radnik igra dobro i agresivno. Očekuje nas težak meč u svim segmentima. Gledaćamo da budemo što bolji i da se iskupimo za kiks u 1. kolu protiv Metalca. Ne idemo tamo da imamo posed 36 odsto i da igramo u dva bloka na naših 30 metara. To je naše opredeljenje, druga stvar će biti ako protivnik bude izuzetno nadahnut, agresivan i kvalitetniji, pa da budemo primorani da se branimo. Trudićemo se da odigramo dobru utakmicu, to je sigurno. I u odnosu na meč protiv Metalca, biće promena u sastavu, kao što sam prošle nedelje i najavio – jasan je Popović

– Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Bez sumnje. Baš dobar protivnik. Posle kiksa protiv Metalca gde nismo ostvarili planirano, moramo da odigramo mnogo bolje u Surdulici i da pokušamo da popravimo utisak iz premijernog meča. Više puta sam rekao da uvek idemo na pobedu bez obzira na to ko je protivnik i da li igramo kod kuće ili na strani. Uvažavamo i poštujemo ekipu Radnika koja ima dobre igrače i dobrog mladog trenera. To su pokazali na prošlom meču protiv Voždovca, gde su poveli, ali su kasnije izgubili tu prednost. Očekujem dobar meč i naš dobar rezultat – istakao je Mirosavljević.

Najiskusniji igrač Čukaričkog bio strelac u meču sa Metalcem. Postigao je svoj treći gol u prvenstvu ove sezone i još jednom se pokazalo da predstavlja ogromnu vrednost ekipe sa Banovog brda.

– Godine nemaju nikakve veze sa znanjem i svim drugim stvarima. Ovde je samo pitanje koliko neko ko ima 39 godina želi da bude „džoker“ i koliko hoće da igra fudbal. Razgovarao sam sa Mirosavljevićem više puta i mislim da je naš odnos krajnje normalan i da možemo o svemu da pričamo. Iskren da budem, ne mogu kao trener da budem presrećan, dok mi Mirosavljević donosi golove u poslednjih 15, 20, 45 minuta. Uz svo poštovanje prema njemu, on zna koliko ga cenim kao čoveka, igrača i koliko poštujem njegovu karijeru, ali moramo jednog dana da se priviknemo da neko mlađi bude „džoker“ – kazao je Zoran Popović.

Popović se osvrnuo na ostvareno protiv Metalca. Prvo je analizirao taj susret kroz statistiku…

– Da bi svaka konferencija za medije bila ozbiljna i sa činjenicama morao sam prvo da dobijem podatke i onda da se upustim u analizu. I voleo bih da se tako priča na konferencijama, konkretno i sa činjenicama. Imali smo protiv Metalca 41 minut posed lopte, Metalac 26 odnosno 64-36 u našu korist. To dovoljno govori o dominaciji sa loptom, opredeljenju i filozofiji igre. Da li je to jalovo ili ne, to je drugo pitanje problema koji se pojavljuju. Kad se govori o pasovima, imali smo 555 dodavanja sa 83,4 odsto tačnosti. Tehnički na visokom nivou. Metalac je imao 288 dodavanja sa 70,5 odsto tačnosti. I to je statistika u vezi sa utakmicom kako se analizira u Evropi. Podatke smo dobili od jedne ugledne kuće koja radi statistiku na našem kontinentu kad je reč o fudbalu. Zbog čega ta dominacija nije pretvorena u pobedu, to je, opet ističem, drugo pitanje. Da ne zaboravim, udarci na gol, Metalac je u prvom poluvremenu imao dva šuta, jedan izblokiran i drugi posle naše greške. Kad god budemo igrali na našem stadionu protiv klubova koji su došli da imaju posed lopte 30,35 odsto, utakmice će biti slične kao protiv Voždovca i Metalca, dok nešto ne probenimo kod sebe. Pre sedam dana, po završetku meča sa Metalcem, ostao sam dužan ove podatke i mislim da bi oni trebalo da vam budu dostupni. Zbog obrade podataka nisu dostupni odmah posle utakmice i ukoliko ne budem raspolagao činjenicama, onda neću ni da pričam o nekim stvarima. Hoću da budem konkretan, kako bih bio ozbiljan i kako bih poštovao protivnika. Čukarički će zbog svoje filozofije igre, imidža kluba, utiska uvek ići ka tome da ima isti posed bar kao i protivnik. Pokušali smo to da učinimo i protiv Zvezde, gde smo hteli da igramo ravnopravno kako bismo promovisali i klub i naše igrače. Na kraju bih još jednom čestitao Metalcu na zasluženo osvojenom bodu ovde – objasno je trener Čukaričkog.

FOTO: FK Čukarički
FOTO: FK Čukarički

Onda je usledila i analiza ostvarnog kod igrača Čukaričkog…

– Mnogi igrači su želeli sve najbolje, ali su utakmicu 1. kola zbog raznih okolnosti doživeli lično drugačije nego što je trebalo. Pojedinci nisu mogli da veruju kad smo im kazali da su izgubili 19, 20 lopti. Te izgubljene lopte neko je morao da uzme. Uvek je teška i nezgodna ta prva utakmica. Da je bio trećeligaš, pa ne bi bilo lako. Trebalo je drugačije odigrati taj meč i morao se imati drugačiji individulani pristup – smatra šef stručnog štaba ekipe sa Banovog brda.

– Mislim da to nije realno stanje stvari. Teško je posle relativno duže pauze i pripremnog perioda tempirati formu baš za 1. kolo. Očekujem da stvari na svoje mesto dođu posle dva, tri kola kad se ekipe uigraju i dođu do „svežine“. Kao što je rekao šef, 1. kolo je uvek najteže. Na rezultat utiče splet raznih okolnosti. Kod svakog igrača, kad individualno analizira odigranu utakmicu, važno je da bude pošten prema sebi i realan. Svako odgovara za sebe, svoje postupke i igre. Svi su ovde dobri momci, profesionalci, maksimalni su na treninzima i iskreno se nadam da su shvatili ko je kako odigrao i da će se to već videti u Surdulici. Ne može se nikome zameriti da nije hteo više protiv Metalca i sigurno da je svako u tom trenutku pružio maksimum. Pitanje je samo, za koga je gde maksimum. Očekujem poboljšanje u svakom smislu već sutra – istakao je Nenad Mirosavljević.

Novinari su na kraju zbog hteli da čuju i mišljenje obojice o 150. „večitom derbiju“ koji je sutra na stadionu Partizana.

– Derbi kao derbi uvek donosi nešto posebno. Predstojeći ne odlučuje o šampionu, poretku na tabeli i nema tu vrstu naboja, jer Crvena zvezda ima veliku prednost. Ali je to opet ogroman rivalitet. Očekujem kvalitetan susret. Obe ekipe će učiniti sve da pobede i da obraduju svoje navijače. To je sigurno. Lično mislim da će biti nerešeno. U takvim utakmicama ništa ne znači pozicija na tabeli ili trenutna forma. Ko se bude osećao bolje, ko bude više želeo, taj će da ostvari bolji rezultat – rekao je Mirosavljević.

– Imam vrlo slično mišljenje. Ako gledamo formu, stanje i atmosferu u timu sve prednosti ima Crvena zvezda. U prošlosti u derbiju trenutno stanje na tabeli nije garantovalo pobedu. Igra se 90. minuta. Kao što to često kažu igrači Partizana i Zvezde, to je utakmica života. Gledajući kompletno, mislim da je Zvezda u boljem stanju, ali mislim da je Partizan „ranjeni lav“ koji će pružiti svoj maksimum i uradiće sve kako bi Zvezda odigrala sutra možda i najtežu utakmicu sezone. Biće neizvesno, igraće se za ponos, karakter i mislim da je teže u ovom momentu treneru Božoviću koga izuzetno cenim. Moraće vispreno da upozori igrače na opasnosti derbija u ovoj situaciji. Partizan će, samo ako pronađe idealno rešenje, na neki način pokušati da spasi sezonu ovom utakmicom. Vrlo je blizu nerešenog, jer svaka ekipa ima svoje adute koje čuva u svlačionici – zaključio je Popović.

Čukarički je posle 23. kola treći na tabeli Superlige sa 38 bodova. Radnik je deseti sa 27. U prvom delu prvenstva Čukarički je na Banovom brdu slavio sa 2:0, oba gola postigao je Dragoljub Srnić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter