0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Hajbek pokorio i Kuopio

Objavljeno: 23.02.16 u 23:45

Takmičenjem u finskom Kuopiu završena je turneja po Skandinaviji.

Mihael Hajbek nastavio je sa neverovatnim dostignućima na tlu zemlje hiljadu jezera. Posle dvostrukog trijumfa u Lahtiju, ubedljivo je slavio i na trećem nadmetanju u Finskoj. Austrijanac je skokovima od 131 i 129 metara za 7,2 poena bio bolji od drugoplasiranog Danijela Andre Tandea iz Norveške. Mlađani Tande tako je ponovio uspeh iz Lahtija, kada je takođe završio takmičenje odmah iza Hajbeka.

Štefan Kraft je odličnim ostvarenjem od 128 metara u drugoj seriji napredovao do pobedničkog postolja. Austrijanac se plasirao ispred Petera Prevca i Johana Andre Forfanga. Stefan Hula i David Kubacki obradovali su poljske navijače zauzevši šestu odnosno sedmu poziciju.

U generalnom poretku i dalje vodi Prevc, koji je sa novih 50 bodova sada na koti od 1698. Severin Frojnd je drugi sa 1139, dok je Hajbek je četvrtom pobedom u karijeri dospeo na treću poziciju sa 1018 bodova. Pretekao je Norvežanina Keneta Gagnesa i njegova prednost sada iznosi šest poena.

Karavan Svetskog kupa seli se u Kazahstan, gde će skakači tokom vikenda u Almatiju nastaviti borbu za nove bodove.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter