0
Fudbal

VREMEPLOV: Najluđi i najčudniji autogol svih vremena – bez premca (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.16 u 23:15

Neke stvari jednostavno izgledaju tako da ih je nemoguće objasniti i razumeti.

U sklopu kvalifikacija za Karipski kup 1994. godine, na Nacionalnom stadionu u mestu San Mišel na Barbadosu, poslednji meč u grupi odigrali su Barbados i Granada.

Kako je sistem bio takav da se igra jednokružno, te da nema nerešenog ishoda, Barbados je poražen od Porto Rika sa 1:0, dok je Granada savladala Porto Riko 2:1.

Tabela je pred završni meč, glasila:

Granada 3, gol razlika 2:1
Porto Riko 3, gol razlika 1:0
Barbados 0, gol razlika 0:1

Timu Barbadosa bilo je neophodno da savlada Granadu sa dva gola razlike, kako bi zauzeo prvo mesto u grupi.

I bili su na dobrom putu, do 83. minuta vodili su sa 2:0. Ipak, Granada u tom trenutku smanjuje na 2:1, što Barbadosu ostavlja samo šest minuta da postigne još jedan gol i plasira se dalje, zar ne?

U nekom normalnom takmičenju da. U ovom slučaju – ne.

Sećate se da sam gore spomenuo da meč nije mogao biti završen nerešeno? Kako bi pobednik bio odlučen, igralo se na zlatan gol dva puta po 15 minuta, nakon čega su izvođeni penali. Uobičajeno, rekli biste.

No, da ipak ovo takmičenje bude po mnogo čemu jedinstveno, pobrinulo se pravilo koje je glasilo – zlatni gol se računa kao dva. Upravo to pravilo dovelo je do krajnje bizarnog razvoja situacije:

U 87. minutu, tim Barbadosa postiže autogol, čime meč dovodi na ivicu produžetaka, sa željom da u produžetku postignu taj dugo željeni gol i zauzmu prvo mesto. Zvuči poprilično jednostavno… kad imate zadatak da odbranite jedan gol.

U ovom slučaju, Granadi je odgovaralo da bude poražena jednim golom razlike više nego da ostane nerešeno, tako da je usledilo nekoliko veoma komičnih minuta, tokom kojih su igrači Granade pokušavali da postignu pogodak na obe strane terena, dok su igrači Barbadosa branili golove – četiri igrača Barbadosa plus golman svoj, a preostalih šest gol Granade.

U toj nameri su i uspeli, meč je otišao u produžetak, Barbados je došao do gola i trijumfovao sa – 4:2.

Do 2005. godine, ovaj susret je smatran urbanom legendom. Uostalom, nije kao da možemo ikome zameriti. Priča i jeste legendarna…

(Izvor: Youtube/nubecielo)

A evo i jednog malo dužeg video snimka, posvećenog specijalno ovom, blago rečeno, čudnom meču:

(Izvor: Youtube/+futbolística)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter