1
Fudbal

VREMEPLOV: Majstorija Maradone za aplauz 90 000 zvezdaša (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.16 u 23:58

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena u Beogradu je postigao gol koji se i danas prepričava. Žreb za drugo kolo Kupa pobednika kupova u sezoni 1982/83 želeo je da u Beograd dovede evropskog velikana, Barselonu.

U redove tima iz Katalonije malo pre toga stigao je Dijego Maradona.

Upravo je omaleni Argentinac doveo Špance u vođstvo u 10. minutu meča, i to – udarcem glavom.

Ipak, drugi pogodak je ono što će ostati zabeleženo u istoriji stadiona Crvene zvezde kao jedan od najlepših fudbalskih momenata u istoriji.

U toku je bio 48. minut meča. Maradona je primio loptu na samom centru terena, povukao je do samog kaznenog prostora, i, kada su svi očekivali da raspali po lopti ili da je plasira u mrežu, usledila je magija – jedan od najlepših lob udaraca i generalno golova koji su viđeni na najvećem srpskom stadionu.

Reakcija publike – aplauz preko 90 000 navijača.

(Izvor: Youtube/Alex Bourouf)

Do kraja meča, Barselona je preko Šustera povela sa 3:0, Rajko Janjanin je u 73. i 75. minutu smanjio na 3:2, ali je Šuster u 82. postavio konačnih 4:2.

Barselona je i u revanš meču trijumfovala sa 2:1, te preskočila verovatno najtežu prepreku na putu ka osvajanju Kupa pobednika kupova.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter