4
Evroliga

NOVI ‘RAT’: Evroliga ucenjuje klubove, FIBA spremila odgovor?

Objavljeno: 11.02.16 u 18:00

‘Rat’ Evrolige i FIBA se nastavlja, a ovoga puta koplja se neće slomiti na manjim državama kao što je Srbija, sada je u opasnosti Španija.

Situacija oko dve organizacije je sve zategnutija. Navodno, kako prenosi španska Marka, Evroliga je od klubova sa Pirineja pod njenim okriljem (Reala, Barselone i Laboral Kuće) tražila da ne dozvoli svojim igračima da igraju za reprezentaciju, ako FIBA uvede „prozore“ kada bi se igrale kvalifikacije za velika takmičenja (kao u fudbalu). Takođe, još uvek nije poznato da li je Evroliga to tražila od svih vlasnika „A“ licence.

Sa druge strane FIBA je spremila odgovor. Naime, čelnici Svetske košarkaške federacije najavili su mogućnost da izbace Španiju iz svih takmičenja ako Real, Barselona i Laboral Kuća ne budu puštali svoje igrače da igraju za reprezentaciju. Slična sankcija bi mogla da zadesi i srpske klubove, ako Evroliga odluči da da „A“ licencu Zvezdi ili Partizanu.

Takođe, Endesa liga je odbila da potpiše ugovor sa FIBA ligom šampiona, po kom bi svi klubovi koji ne igraju Evroligu bili pod okriljem FIBA.

0
0

4 Komentara

  1. Anlo,imas 3 godine tradiciju a pretpostavjam da je pratiš od samog početka,moj stariji sin od 9godina duze prati košarku od tebe …pa ne kapiram šta je to smešno?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter