4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SVE MANJI MINUS: Zvezdan Terzić otkrio koliko Zvezda duguje

Objavljeno: 09.02.16 u 20:50

Generalni direktor Crvene zvezde otkrio je koliko novca trenutno duguje Crvena zvezda i kako je minus smanjen.

Fudbaleri Crvene zvezde se vredno spremaju za nastavka borbe za titulu. I dok igrači na terenu čine sve kako bi prolećni deo prvenstva dočekali potpuno sprmeni, uprava se uveliko bori sa ogromnim finansijskim problemima, ali veoma uspešno. To je za Sportski žurnal otkrio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

– Raskodi za tekuće poslovanje na godišnjem nivou su oko 10 miliona evra. Iznos je dovoljan da ceo sistem kluba normalno funkcioniše. Uz ovakav budžet očekivano je da Zvezda bude šampion u Srbiji, ali je pitanje šta s tim novcem može da se uradi u Evropi – rekao je Terzić i dodao kako se puni budžet:

– Puni se od sponzora Gasproma u iznosu od 4,5 miliona evra i Telekoma 800.000, a najveći preostali deo od transfera igrača. Nadamo se da ćemo u narednom periodu veliki deo budžeta praviti prihodima od UEFA takmičenja. Nažalost, prihodi od TV prava, koji su svuda u Evropi najveći izvor, kod nas predstavljaju skoro zanemarljivu dobit zbog niske tržišne vrednosti lige. Sa generalnim sponzorom, Gaspromom, ugovor je potpisan 2010, a produžen 2015. na još tri godine sa 4,5 miliona evra po sezoni i izuzetno smo zadovoljni saradnjom. Nadamo se i oni nama, pogotovo ako osvojimo titulu. Sa Telekomom je ugovor potpisan 2011. na četiri godine, a 2015. je produžen na još dve sa 800.000 evra na godišnjem nivou. Sa Pumom imamo ugovor do 2017, vredan 450.000 evra u robi. Imamo još sponzorskih ugovora sa nižim iznosima, kompanijama Industrija mesa Topola, Alti, Sterling… Nadamo da će dobri sportski rezultati, pogotovo u poslednje vreme, doprineti da Crvena zvezda ima još pozitivniji imidž u javnosti, koji će privući nove sponzore.

Generalni direktor Crvene zvezde se osvrnuo i na prihod od prodaje igrača.

– Za godinu i po dana Zvezda je zaradila oko 15 miliona evra. Najviše od Grujića šest, Rajković je doneo tri miliona, a tu su i Jović sa dva miliona, Dauda sa 0,5, Onjilo sa 0,4, Lazić sa 0,2 i Savićević sa 0,1 – zaključio je Terzić u razgovoru za Sportski žurnal.

0
0
4 Komentara
  1. Dok mi imamo 1 drzavnog sponzora partizan SNS ima 2;Telecom i Nis..i onda se pitaju ljudi ko je drzavno mezimce..e Vucicu,Vucicu…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter