13
AdmiralBet ABA Liga

ZVEZDA DIREKTNO U EVROLIGI: ABA liga obesmišljena!

Objavljeno: 09.02.16 u 18:25

Takav scenario najavljuje „Mundo Deportivo“.

Crvena zvezda predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađenja Evrolige. Tri sezone u elitnom takmičenju, dva puta Top 16 faza, a ove sezone crveno-beli imaju priliku da se do kraja bore za plasman u osam najboljih, pošto nakon šest mečeva ima skor 3-3 i sasvim realne izglede da prođe dalje.

Otuda i ne čudi informacija da, prema tvrdnjama „Mundo Deportiva„, Crvena zvezda figurira kao jedan od timova kojima će biti dodeljena pozivnica za učešće u narednoj sezoni Evrolige.

Ipak, ukoliko crveno-beli zaista dobiju pozivnicu za igranje u Evroligi naredne sezone, bez obzira na plasman, postavlja se pitanje kakvu bi reakciju takva odluka proizvela kod ostalih ekipa koje se bore za najviši plasman, poput Budućnosti ili Cedevite. Takođe, u pitanje se dovodi i sama svrha igranja Jadranske lige, kao i Evrokupa, pošto je po sadašnjim propozicijama osvajač ovog takmičenja dobijao mesto u Evroligi.

U suštini, ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, postalo bi jasno da je rat između FIBA i ULEB dobio malo šire razmere, te da je ULEB uspeo u svojoj nameri da stvori zatvorenu ligu, koja bi trebalo da predstavlja petu NBA konferenciju.

Pored Zvezde, ostali „pretendenti“ za pozivnice su Bajern Minhen, Himki i Lokomotiva Kubanj.

0
0
13 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter