0
ATP

NEMA VIŠE NAMEŠTANJA U TENISU: Osnovano antikorupcijsko telo

Objavljeno: 27.01.16 u 18:59

Asocijacija profesionalnih tenisera osnovala je antikorupcijsko telo radi rešavanja malverzacija u ‘belom’ sportu.

Bi-bi-si je preneo da je još pre nedelju dana urađen izveštaj koji dokazuje da je bilo nameštanja mečeva od strane tenisera na Masters turnirima i Grend slemovima. Izveštaj je pokazao da je 15-ak tenisera iz prvih 50 na svetu učestvovalo u malverzacijama.

Međutim, zvaničnici nisu uspeli da u potpunosti istraže sva nameštanja. Povodom toga oglasili su se predsednik Vimbldona, Filip Bruk i predsednik ATP Kris Kermoud i obojica su se složili da čitava priča mora šro pre da se reši.

– Pre deset dana je Bi-bi-si izneo tvrdnje o nameštanju teniskih mečeva i iako ništa nije konkretno otkriveno dignuta je velika fama koja je naštetila našem sportu. Za nas je od ključne je važnosti da popravimo štetu što pre. Odlučni smo da uradimo sve i izbacimo korupciju iz našeg sporta.Svakako su događaji u poslednjih 10 dana načinili štetu našem sportu. Ostajemo potpuno uvereni da Jedinica za teniski integritet radi dobar posao, ali je veoma važno da sporivedemo nezavisni izveštaj kako bi svi koji vole naš sport bili uvereni da radimo sve što možemo, istakao je Bruk.

– Moramo da reagujemo brzo. Ovo je toksično za beli sport a mi smo sada laka meta. Na udaru smo javnosti i zato smo spremni da sve izanaliziramo i da pokažemoda mi ništa ne krijemo. Nemamo toleranciju kada su nameštanja u pitanju. Sve će se proveriti i skinuće se ova mrlja sa sporta u kome uživa cela planeta, napomenuo je Kermoud.

Svim teniserima za koje se sumnja da su namerno gubili svoje mečeve biće dozvoljeno da igraju dok se ne utvrdi suprotno, a sve u korist očuvanja ugleda tenisa, a pre svega sporta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter