0
Ostali sportovi

JER SPORT JE, IPAK, SAMO SPORT: Igor Jačmenjak, Hrvat u Zvezdinom dresu koji je uzburkao sportsku javnost

Objavljeno: 24.01.16 u 12:33
Retko koji transfer u hokeju na ledu u Srbiji skrene ovoliko pažnje javnosti, kao što je to slučaj sa dolaskom Igora Jačmenjaka u Crvenu zvezdu. 
 

Nažalost, nije teško pretpostaviti da razlog te pažnje ne leži u čistom sportskom duhu, već u tragovima prošlosti koji se još uvek mogu osetiti u svakodnevici. 

U intervjuu koji je dao za „Žurnal“, Jačmenjak se dotakao igrača koji iz Hrvatske odlaze u inostranstvo da igraju:

– Iskreno, retki su Hrvati koji iz Hrvatske odlaze u strane klubove. Ko igra, igra u Hrvatskoj. Ali i tu postoje izuzeci. Jovica Rus me je nazvao i pitao da li bih igrao za Crvenu zvezdu. Bio sam u čudu, na pitanje sam odgovorio pitanjem „Da li ti to mene zezaš?“, da ne kažem da sam bio vulgarniji. Pristao sam, naravno.

Svakako je bila zanimljiva i reakcija okruženja bivšeg defanzivca Zagreba:

– Nikakvih problema nisam imao. Prijatelji, saigrači, poznanici, reagovali su maksimalno pozitivno. To je sport, došao sam da igram, da pokažem šta znam i ono čime se bavim 30 godina. Nema veze ni sa kakvim događajima van terena, prošlošću, ratovima. Te stvari me ama baš ne zanimaju, iako sam u pojedinim medijima mogao da pročitam svašta na tu temu. Uglavnom, moje izjave koje su izvučene iz konteksta.

 
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter