0
Evropske lige

PUNO KOŠTAO: Mangala je najskuplji defanzivac na svetu i najveći promašaj ‘građana’

Objavljeno: 20.01.16 u 14:04

Sigurno ste ubeđeni da je David Luiz najskuplji štoper istoriji fudbala. Ipak nije. To je Francuz iz redova Mančester Sitija, Elijakim Mangala.

Za njegov prelazak iz Porta, Siti je paltio 40 miliona, ali prava istina je izasla na videlo. Mangala j ekoštao ‘građane’ čak 53 miliona evropskih novčanica.

Razlog što je Siti morao da plati ovu besnoslovnu sumu je i to što Mangala nije bio samo u vlasništvu „zmajeva“ nego i dva investiciona fonda, pa su ‘građani’ morali sve strane finansisjki da podmire.

Iza njega na listi najskupljih defanzivaca ostali su dvojac Parižana, David Luiz (50 miliona) i Tijago Silva (40-45 miliona).

Sve je ovo lepo, visoko je plaćen. Ali, da li vredi toliko ili je ovo najveći promašaj uprave Mančester Sitija od kako je klub u vlasništvu bogatih šeika.

Pelegrini je primoran da računa na njega, iako se Mangala loše pokazao, jer je kapiten tima Kompani van stroja već duže vreme.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter