13
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:HOTSPROT.RS

MOKA OPLEO PO ČOVIĆU, RAŽNATOVIĆU I ĐORĐEVIĆU: Na početku ‘av,av,av’, a na kraju ‘mjau,mjau,mjau’!

Objavljeno: 03.01.16 u 22:48

Legenda jugoslovenske i srpske košarke Zoran Moka Slavnić bez dlake na jeziku je pričao o stanju u srpskoj košarci.

On je istakao da put kojim je krenula igra pod obručima ne ide u dobrom pravcu, a prvo se osvrnuo na voljeni klub Crvenu zvezdu i prvog čoveka tima sa Malog Kalemegdana.

– Zvezda je privatni klub. To uopšte nije loše. Znate kako se kaže, 100 babica – kilava deca. Dolaskom Čovića, Zvezda je napravila veliki pomak i danas je jedan od 16 najboljih klubova Evrope. Međutim, limitiranost sveukupne mogućnosti za pomoć je kod njega evidentna, ali on ne želi to da menja. Najvažnije mu je da bude glavni, da okupi oko sebe inferiorce, pogotovo to govorim za upravu. Obično u takvoj trci moraš da izgubiš, jer to je isto da tim od devet igrača igra protiv tima sa 12. Mogu da se drže, ali na kraju će da izgube – rekao je Zoran Moka Slavnić, a preneo Kurir i dodao:

– Zbog pojedinaca nikada neću da zamrzim Crvenu zvezdu. Tačno je da su me vakcinisali pre nekoliko godina da ne padam u trans kada izgube i na tome im hvala. Sad potpisujem da ovakva vrsta rukovođenja na duge staze neće doneti uspeh. Zvezda je institucija da bi bila pod stegom jednog čoveka, ali u Srbiji je sve moguće.

Zoran Moka Slavnić je dotakao temu i jednog od najuticajnijih ljudi u našoj košarci, menadžera Miška Ražnatovića.

– Taj čovek je u klasičnom sukobu interesa, jer je vlasnik kluba i menadžer mnogim igračima koji igraju u drugim klubovima. On je pogrešno namazan samo za sebe, a vrlo uticajan u srpskoj košarci, što je pogubno i svakodnevno vidimo te posledice.

Na kraju Moka se osvrnuo i na Evropsko prvenstvo, na kome je kako smatra Srbija podbacila.

– Četvrto mesto na EP je veliki neuspeh. Selektor je na početku priprema najavljivao zlato, zatim u toku prvenstva medalju, a na kraju smo ostali bez ičega. Na početku priprema bilo je: av, av av, a na kraju: mjau, mjau, mjau. Biće velika katastrofa ako se ne plasiramo u Rio, medalja sa Svetskog prvenstva biće u potpunosti obezvređena. Nadam se da se to neće desiti, ali i ako se desi, nećemo prestati da se bavimo košarkom, ali nećemo biti više tako važni – zaklučio je Slavnić.

0
0
13 Komentara
  1. srbo teši se mi kad smo to radili gde ste bili.a sad i pobeđujete kao fmp iz stjepana stupanca ulice i zato pst.mi i da odemo u beton ligu barem ime nismo i grb prodali idi bre pa dule i partizan vam nabili komplekse.nije smak sveza što neigramo evroligu jer vučko i čoki nedaju da vas gazimo.uskoro će se to desiti proci ce dve godine vase vladavine.polako.a da mi jos nismo kk sledeca sezona.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter