1
Američki fudbal

BITKA ZA PRSTEN: ‘Gladijatori’ u borbi za nakit

Objavljeno: 29.12.15 u 17:03

Šesnaesta nedelja ovogodišnjeg, 50. po redu izdanja NFL lige u ‘Superbol eri’, otklonila je večinu nedoumica oko toga ko će se boriti za jubilarni prsten. Ipak, nije sve rešeno.

U konferenciji NFC, poznati su učesnici – Karolina Pantersi, Arizona Kardinalsi, Grin Bej Pekersi, Vašington Redskinsi, Minesota Vikinzi i Sijetl Sihoksi.

Ono što nije poznato jeste redosled timova. Izvesno je da su prve nedelje plej ofa slobodni Karolina i Arizona. Karolina regularni deo sezone zatvara utakmicom protiv Tampa Beja, i za očekivati je da trijumfom završe najuspešniju regularnu sezonu u istoriji kluba. Ukoliko ipak izgube, a Arizona trijumfuje u divizijskom okršaju nad Sijetlom, Kardinalsi preuzimaju prvo mesto, a samim tim obezbeđuju i prednost domaćeg terena do Superbola. 

Russell Wilson, Marshawn Lynch

Drugi duel koji odlučuje o rasporedu ekipa jeste ujedno i najveći derbi ovog kola – Grin Bej dočekuje Minesotu. Pobednik ovog duela, pored osvajanja divizije, dobija i – težeg rivala. Drugim rečima, pobednik ovog duela zauzeće treće mesto u konferenciji, što znači da će u takozvanoj „vajld kard“ nedelji igrati protiv šestoplasirane ekipe iz konferencije, što je ove godine Sijetl. Sa druge strane, poražena ekipa pada na peto mesto i obezbeđuje gostovanje Vašingtonu. Gledajući formu, kvalitet timova, zaista je teško očekivati da Redskinsi mogu predstavljati veći problem preostaloj petorci.

Šta gledati?

Karolina – Tampa Bej (nedelja, 22:25)

Arizona – Sijetl (nedelja, 22:25)

Grin Bej – Minesota (ponedeljak, 2:30)

Tom Brady

Konferencija AFC malo je zamršenija. 

Nju Ingland je obezbedio prvo mesto u konferenciji, samim tim i prednost domaćeg terena do Superbola (prednost domaćeg terena uvek ima bolje plasirani tim). Sigurni u plej ofu su Denver, Sinsinati i Kanzas Siti, dok je Hjustonu potrebna pobeda nad Džeksonvilom u poslednjem kolu kako bi sačuvali prvo mesto u diviziji, što neće biti ni najmanje lak zadatak pošto Indijanapolis igra na domaćem terenu protiv Tenesija koji je u očajnoj formi, tako da nije nemoguće da Koltsi, uprkos izuzetno slaboj godini, uspeju da se dočepaju mesta u doigravanju. Takođe, ni tim Njujork Džetsa nije siguran, potrebna mu je pobeda nad Bafalom, ili (manje verovatno) poraz Pitsburga od Klivlenda. Ukoliko Džetsi izgube, a Rotlisberger odvede Pitsburg do očekivane pobede, Stilersi će preskočiti Njujork i zauzeti šesto mesto u konferenciji. Dovoljno za plej of. Što se borbe za sam vrh tiče, Sinsinatiju je potrebna pobeda protiv Baltimora uz poraz Denvera od San Dijega za drugo mesto i slobodan vikend. Kao što napisah, zamršena situacija… i pregršt dobrih mečeva u najavi.

Šta gledati?

Hjuston – Džeksonvil (nedelja, 19:00)

Klivlend – Pitsburg (nedelja, 19:00)

Baltimor – Sinsinati (nedelja, 19:00)

Denver – San Dijego (nedelja, 22:25)

Nedelja raspleta je pred nama. Kraj sezone za neke, za druge prilika da postanu oni koji će prigrabiti 50. jubilarni trofej Vinsa Lombardija. 

Neka najbolji pobedi… 

0
0
1 Komentara
  1. Ako Ficpatrik bude na nivou, i ako se uz malo srece zeleni iz Nju Jorka plasiraju u plej of, nikome nece biti lako 😉

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter