3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

LEGENDA ZVEZDE: Dejan Radonjić izbio na treće mesto! (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.15 u 12:20

Trijumf Zvezde u Mitrovici protiv Mega Leksa nije bila obična pobeda. Povredila su se dvojica igrača, ali pamtiće se i po lepom, a to je 193. utakmica Dejana Radonjića na klupi kluba sa Malog Kalemegdana.

To znači sledeće: time što je stigao do te brojke prestigao je legendarnog Nebojšu Popovića, pionira košarke u Srbiji. On je od 1945. do 1955. sa velikim uspehom predvodio Zvezdu.

Ispred Radonjića su sada Milan Bjegojević, koji je zvezdu vodio na 242 meča u periodu od 1959. do 1970. i neprikosnoveni Ranko Žeravica koji je stigao do brojke 275 puta.

Sa crveno-beima radonjić je osvario 138 pobede, osvojio dva Kupa Srbije i po jednu titulu ABA lige i Superlige Srbije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Treneri Crvene zvezde sa najdužim stažom:

1. Ranko Žeravica 275
2. Milan Bjegojević 242
3. Dejan Radonjić 193
4. Nebojša Popović 192
5. Bratislav Đorđević 170
6. Vladislav Lučić 152[/stextbox]

Izvor: Youtube/rakickoMCZ

Kažu Delije, jedan je Radonjić Dejan…

Izvor: YouTube/Steva Glogovac

0
0
3 Komentara
    • Ako si glup,nisi valjda slep…vidis da pise o broju utakmica na klupi,kao trener a ne o trofejima. Baronu vujosevicu su bar 10-tak osvojili ili poklonili Tadic i Dacic.

      0
      0
      Odgovori
  1. S’ OBZIROM NA „DUGOVECNOST“ MUTANTA, MISLIM DA JE „IZBIO“ NA -PRVO-MESTO !!! .!. XXAAXXAA .!. DEJO RADONJA-LEGENDARNI „.. .!. XXAAXXAA .!. ..KAKAV TIM, TAKVI „NAVIJACI (Rent-a-car narikace..) i TRENER“ MUTANTA !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter