4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOLJI OD BAJERNA I REALA: Crvena zvezda piše rekorde i istorijske brojke za ponos

Objavljeno: 15.12.15 u 10:55

Ekipa Crvene zvezde nedavno je postavila novi klupski rekord sa 18 vezanih trijumfa u Superligi Srbije.

Na taj način izabranici Miodraga Božovića nadmašili su dostignuće generacije iz 2000. godine koju je sa klupe predvodio Slavoljub Muslin po broju uzastopnih trijumfa u elitnom rangu.

Međutim, to nije sve što su za nekoliko meseci fenomenalnog fudbala uspeli da naprave igrači i stručni štab Crvene zvezde.

Naime, ovaj klub je na dosadašnjih 21 mečea uspeo da zatrese mrežu čak 62 puta šta ga je postavilo na ubedljivo prvo mesto među najefikasnijim timovima u Evropi.

Takođe, crveno-beli su ove sezone osvojili 90 odsto mogućih bodova, a po tome je ispred njih samo ekipa grčkog Olimpijakosa pošto je klub iz Pireja pobedio na svim utakmicama ove sezone u Grčkoj, u svih dosadašnjih 14 kola.

Koliko crveno-beli gaze sve pred sobom možda najbolje govori činjenica da je slavni Real iz Madrida u dosadašnjem toku Primere postigao „tek“ 32 gola u 15. kola, gotovo duplo manje od crveno-belih.

I slavni Bajern iz Minhena deluje kao „mačiji kašalj“ u odnosu na ekipu iz Ljutice Bogdana, pošto su Bavarci do sad postigli 45 golova u Bundesligi u dosadašnjih 16 kola.

Gledajući po proseku, crveno-beli su do sada prosečno beležili po 2,95 golova po susretu, dok „Kraljevski“ klub trese mrežu prosečno po 2,13 puta po meču, a Bavarci po 2,81 put.

Istina, kvalitet fudbala u „ligama petice“ i Superligi drastično je različit. Međutim, davati 2,95 golova, kako vole da kažu oni koji se fudbalom aktivno i bave, nije lako, pa čak ni u „školskom dvorištu“.

 

 

0
0
4 Komentara
  1. svasta se u nas-u Srbiji moze sa evropom uporedjivati … ( to mi lici na ono uporedjenje : Srbija ce u ovoj godini izgraditi vise pruga i puteva nego nemacka … ha,ha,ha… ). u najlosijoj ligi evrope … gde je prvenstvo NAMESTENO sa sve navedenim i buducin rekodima … bez onog najvaznije rekorda u DUGOVANJIMA ( kad se stavi u odnos VREDNOST kluba sa DUGOM i POTROSENIM parama), . ALO , bre ljudi oladite malo, sa tim glupostima i terorom nad sportskom nacijom Srbije . koliko god u superlativu – izmisljajuci kako opravdati OPLJACKANE pare od naroda … pisete. pisuci o PREZADUZENOJ – TRULOJ zvezdi koje kakve gluposti … uporedjivati je sa vanzemaljcima …. kao onaj politicar … sto uporediu Srbiju i nemacku u razvoju infra strukture je : VAN SVAKE PAMETI . AKO SE IDE ONOM LOGIKOM : PONOVLJENA LAZ 100 PUTA JE ISTINA …. a izgleda da je bas tako u ove tri i po godine … nastavite tako …. a narodu neka je BOG u pomoci .

    0
    0
    Odgovori
    • Matori pa to ste sve vi poceli prethodnih sezona dok se igrala Tole Super Liga,naslovi tipa niko kao partizan i ostale budalastine.Sada nema vise Tadica i Tola kakvog vi zelite pa vam nista ne odgovara.Postoji internet i mozes vrlo lako da se podsetis,jer sve sto se jednom postavi na WWW ostaje tu zauvek!!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter