0
ATP

FOTO: facebook.com/djokovic.official

KRALJ SRPSKOG SPORTA: Đoković kandidat za sportistu godine

Objavljeno: 06.12.15 u 09:18

Američka sportska akademija (USSA) uvrstila je Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, među 12 kandidata za prestižnu nagradu Sportista godine, koju je srpski teniser osvojio prošle godine.

Srpski teniser je dva puta do sada bio dobitnik ovog priznanja, 2011. i 2014. godine i bez predmetno, i ove sezone će biti prvi favorit u trci za ovim prestižni priznanjem.

Pored Novaka Đokovića, kandidati za laureat su atletičari Jusein Bolt i Reno Lavilen, skijaš Marsel Hiršer, igrač američkog fudbala Tom Brejdi, plivač Adam Piti, košarkaši Stef Kari i Lebron Džejms, golfer Džordan Spet, zvezde bejzbola Majk Trut i Danijel Marfi i biciklista Kris Frum.

Prošle godine dobitnici su bili Novak Đoković i ruska tenisera Marija Šarapova, a i ove godine ne bi trebalo da iznenadi da teniski par dođe do priznanja, pošto je u trci impresivna Serena Vilijams u kategoriji sportistkinja.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter