10
Domaći fudbal

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

NAJMLAĐI PROFESIONALAC U ISTORIJI PARTIZANA: Sanjam da ostavljam trag u crno-belom, gol Zvezdi u derbiju i dres Real Madrida

Objavljeno: 30.11.15 u 10:43

Najmlađi prvotimac Partizana, Dušan Vlahović, koji ima tek 15 godina, izjavio je da mašta o tome da će ostaviti dubok trag u Humskoj ulici i da će postati miljenik južne tribine i biti strelac u derbiju.

Ovaj mladi napadač rođen 2000. godine u februaru ove godine postao je najmlađi prvotimac crno-belih potpisaši profesionalan ugovor. A tek 28. januara 2016. godine proslaviće svoj 16. rođendan.

Kako prenose Novosti, u kratkoj fudbalskoj biografiji Vlahoviću stoji i da je igrao i za OFK Beograd, da je obukao dres Crvene zvezde, te da je toj istoj Zvezdi napunio mrežu do vrha i sa četiri gola…

– Ja sam Zemunac i za loptom sam počeo da trčim u Altini sa sedam godina, prvi trener mi je bio Radovan Sekulić. Iako sam partizanovac, kao i svi moji, u februaru 2014. sam zaigrao za OFK Beograd, ali sam na Karaburmi ostao samo do juna. Nisam imao nikakvih problema, i tamo sam davao golove, ali stigao je poziv Partizana i srce je odlučilo – kaže ovaj 189 centimetara visoki napadač „Parnog valjka„.

Imao je Vlahović i to iskustvo da preko tela nosi crveno-beli dres.

– Zvezda me je dugo jurila, ali sam njen dres obukao samo na prošlogodišnjem Turniru prijateljstva u Bijeljini. I to u polufinalu sa Dinamom. Nisam bio u trenažnom procesu, ali sam ipak postigao gol protiv Zagrepčana za 1:1, a potom promašio jedanaesterac. Ipak, Partizan je bio moja sudbina i eto me, igram u voljenom crno-belom dresu. I niko mi nije zamerio za tu jednu utakmicu za Crvenu zvezdu – naglašava Vlahović.

Nije dugo boravio u ekipi „Parnog valjka“ a njegov enorman talenat je isplivao na površinu.

– Uvek sam igrao za starije i to mi ne smeta. Prošle sezone u pionirima sam postigao, mislim, 35 golova, sada igram za kadete, na osam mečeva 12 puta sam bio strelac. Posebno su mi dragi golovi u dresu reprezentacije. Igrali smo dva puta sa Češkom 1:1 i 3:3, tada sam postigao het-trik, protiv Slovenije je bilo 4:1 uz jedan moj gol, i 2:0, kada sam postigao oba. Protiv Poljaka (2:1) sam bio i strelac i asistent- naglašava Vlahović.

– Moj adut je leva noga, njom gađam i pogađam. Služim se i desnom, ali mnogo ređe i nisam baš toliko precizan, ali uvek ima prostora da i ona postane ubojitija. Kao i igra glavom, mada sam postigao tri-četiri gola iz vazduha. Ne mogu reći da nisam zadovoljan, ali smatram da uvek može bolje. Hoću da unapredim igru jedan na jedan, da usavršim ono „bockanje“ kada izađem ispred golmana – poručio je Vlahović.

Među fudbalerima prvog tima Vlahović je pronašao svoje rol-modele.

– Saša Ilić je legenda, Stefan Babović je odmah do njega, a sviđa mi i kako igra Petar Grbić – ističe ovaj mladi igrač.

Vladhović ne krije da ispred sebe ima ogromne snoev.

– Sanjam da postignem gol u derbiju protiv Crvene zvezde, i naravno da pobedimo jer šta će mi gol ako izgubimo. A onda da preskočim one reklame i podelim radost sa saigračima i navijačima na jugu…  I da postanem miljenik Grobara – kaže ovaj igrač i nastavlja:

– Hoću, pre svega, da ostavim dubok trag u Partizanu, da u crno-belom dresu igram u Ligi šampiona. Pa, ako već mogu da sanjam, voleo bih da jednoga dana stignem i do dresa Real Madrida – podvukao je Vlahović.

0
0
10 Komentara
  1. samo napred majstore i ne ne lupetajte svakojake komentare molim vas ziv i zdrav mi Bio i treba da se ponosimo sa tobom i drugima naravno mladim ljudima bez obzira cije oboje kluba branili

    0
    0
    Odgovori
  2. Samo strpljivo i ponizno Vlahovicu, sve ce doci na svoje mesto,a za derbi nebrini, vec zvezdani grunuo 4 komada,i pokazao ko je gazda nd terenu,a bice prilike da i za prvi tim ubacis koju golcinv zvezdani,i pokazes im gde im je mesto,uvek iza partizana,pa neke od njh pocasti posle i kafom u nekoj poslasticarnici,pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  3. Duco dobro će da te upamte navijači državnog projekta,samo ti treniraj I čekamo te da se radujemo kod juga!Dokaz da Partizan uvek ima budućnost.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter