3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Čarolija Andrije Živkovića donela Partizanu bodove u Subotici (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.15 u 14:54

U poslednjoj utakmici 19. kola Superlige Srbije Partizan je u Subotici savladao Spartak rezultatom 1:0 (0:0).

Utakmica u Subotici došla je po fudbalere Partizana nepuna 72 sata posle velike pobede u Alkmaru protiv AZ-a. Međutim, i pored toga, postojao je teret moranja na fudbalerima Partizana, ako ni zbog čega drugog, onda kako bi se smanjila prevelika razlika u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je od juče iznosila 24 boda.

Međutim, kao što su Subotičani najavljivali, dobro su skautirali šampiona Srbije i prvo poluvreme proteklo je u rovovskoj borbi na sredini terena. Na početku meča jednom navijaču Spartaka je pozlilo na tribinama, pa je reagovala hitna pomoć, dok na terenu nije bilo većih prilika za gol.

Najbliži tome bili su fudbaleri Partizana u 17. minutu kada je Andrija Živković ‘makazicama’ pokušao da savlada Janoševića. Bilo je sporadičnih pokušaja i nakon toga, ali osim atraktivnog pokušaja asistencije Živkovića ka Valeriju Božinovu, nije bilo ničega što bi se moglo izdvojiti.

(Izvor: youtube / Partizan video materijal)

Ali jeste na početku drugog poluvremena. U 51. minutu viđen je odlučujući i najlepši momenat na utakmici, a delo je i danas najboljeg igrača Partizana, Andrije Živkovića.

Maestralno je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara od gola Janoševića, koji je ostao ukopan u mestu i samo je pogledom ispratio jedan od najlepših pogodaka u 19. kolu Superlige Srbije.

(Izvor: youtube / Lz Pfc)

Očekivalo se da će na terenu gradskog stadiona u Subotici biti značajnijih promena na terenu, ali do toga nije došlo. Partizan je, sada ohrabren dugo čekanim vođstvom, smirio igru i usmerio tok meča na svoju vodenicu.

Najveću priliko do kraja meča imao je Marko Jevtović, ali je sa samo par metara golman Janošević uspeo da refleksno odbrani svoju mrežu. Tražili su crno-beli u ovoj situaciji jedanaesterac zbog obaranja Ivana Bandalovskog, ali je sudija Danilo Grujić pokazao da se igra nastavi.

(Izvor: youtube / Gagle YT)

Jedini šut u okvir gola Spartak je imao u finišu meča, kada je Milošević šutirao, ali Kljajić odbranio i konačno je Partizan sačuvao svoju mrežu. Peti put ove sezone, a tek drugi put uzastopno u Superligi.

Do kraja susreta nije bilo promena rezultata, te je Partizan uspeo da nastavi dobar niz rezultata, uoči duela protiv Voždovca na Vračaru u okviru četvrtfinala Kupa Vojvodine. Taj meč igra se u sredu od 13 časova.

Spartak u sledećem kolu Superlige Srbije gostuje Jagodini, dok će Partizan u derbiju 20. kola na stadionu u Humskoj dočekati Vojvodinu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 19. KOLO

Spartak – Partizan0:1 (0:0)
(Živković 51)

Gradski stadion u Subotici
Gledalaca: 3.000
Sudija: Danilo Grujić (Niš)

SPARTAK: Janošević – Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević – Jočić, Tumbasević (od 53. Makarić) – Ivanović (od 46. Mrkela), Torbica, Jondić – Ilić (od 64. Božović).
Trener: Andrej Černišov.

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Leković – Jevtović, Brašanac – A. Živković (od 93. Trujić), Saša Ilić, Ninković – Božinov (od 75. Šaponjić).
Trener: Ljubinko Drulović.

[/stextbox]

 

 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 19. kolo:

Rezultati:

Spartak – Partizan 0:1 (0:0)
(A. Živković 51)

subota, 28. novembar:

Crvena zvezda – Voždovac 2:0 (0:0)
(Popović 87 autogol, Vijeira 90+4)

Borac Čačak – Radnik Surdulica 4:2 (1:1)
(Vujajklija 2, Knežević 77, 82, 88 – Stojanović 6, Arsić 75)

Novi Pazar – Jagodina odloženo

OFK Beograd – Čukarički 0:3 (0:2)
(Mirosavljević 18, Bojić 43, Pavlović 52)

Rad – Javor 1:1 (1:1)
(Veselinović 7 – Dražić 37)

Vojvodina – Mladost Lučani 3:0 (1:0)
(Babić 22, Ivanić 52, Stanisavljević 83)

Odigrano u petak:

Radnički Niš – Metalac 2:1 (1:0)
(Ašćerić 2, 78 – Mladenović 89 pen)

[/stextbox]

 

0
0
3 Komentara
  1. Žile ima pobednički mentalitet, sportski duh i kvalitet da to što želi može i da ostvari. Zato bi za klub bilo od izuzetnog značaja da sa njim potpiše novi ugovor na 4 godine. A i zbog ostale dece iz Partizanove škole. Za drugi ugovor treba da se finansijski otvori uprava! To je ulog za budućnost. Oko njega treba da se pravi ekipa za naredne godine, a svaki dečak iz Partizanove škole bi imao motiv da ostane i da se dokaže u crno-belom dresu, kako bi ako ništa drugo, znao da će obezbediti drugi ugovor koji će biti ekstra.

    0
    0
    Odgovori
    • Pobedi se ne gleda u zube! Mnogo je važnije da su sačuvali igrače od eventualnih povreda pred predstojeće okršaje. Tri boda su tri boda!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter