7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: HOTSPORT

OTKRIVENO: Novak Đoković doneo ABA ligi mesto u Evroligi!

Objavljeno: 12.11.15 u 10:10

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, izvršio je presudan uticaj da Evroliga odobri regionalnoj ABA ligi jednog predstavnika u novom sistemu elitnog takmičenja.

Kao što je poznato, Evroliga je donela odluku da ABA liga dobije jedno sigurno mesto u novom sistemu takmičenja EL koja će od naredne sezone brojati 16 klubova, dok će još jedan predstavnik šansu tražiti kroz kvalifikacije.

Kako prenosi Blic, presudan uticaj na ovakvu odluku čelnika Evrolige odigrao je – Novak Đoković! Naime, Evroliga je dobila novog sponzora, moćnu kompaniju IMG čiji je jedan od klijenata i Novak Đoković, piše ovaj list.

Upravo to je, kako se navodi, i glavni razlog Bartomeua i njegovih saradnika iz vrha Evrolige da u novom ruhu, počev od sezone 2016/2017, šampion ABA lige dobije mesto među 16 učesnika.

Kompanija IMG će tokom narednog perioda upumpati čak 630 miliona evra u Evroligu, u kojoj je već poznato čak 11 učesnika, a to će biti klubovi sa A licencom: Anadolu Efes, CSKA Moskva, Armani Milan, Barselona, Fenerbahče Ulker, Laboral Kuća, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Real i Žalgiris

Poznato je da će mesta u novoj EL biti i za osvjača Evrokupa, ali i pobednika kvalifikacija, ali i tri šampiona – od kojih će jedan stizati iz regionalne ABA lige.

Kako prenosi Blic, kartu za EL regionu omogućila je upravo činjenica da je najbolji klijent IMG-a, Novak Đoković, dolazi iz regiona u kome se i odvija ABA liga.

0
0
7 Komentara
  1. Tako ce biti i u fudbalu uskoro.Tako je uostalom i u svim zivotnim sferama.To vam je sinovi ta evropa ka kojoj tezimo.I za koju nam pricaju da nas zeljno ceka

    0
    0
    Odgovori
  2. Drago mi je sto su sportski motivi uticali kako na novi format tako i na odabir klubova.Sta ce biti ako bilbao osvoji titulu u spaniji,aek u grckoj itd…???

    0
    0
    Odgovori
    • Zbog novca… Odavno EL ne dodeljuje mesta po kvalitetu, nego prema visini budžeta… Zabole njih za košarku. To je privatna firma, tako da je biznis na prvom mestu…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter