1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Raspucani Partizan uz podršku publike slomio prvoplasiranu Budućnost (VIDEO)

Objavljeno: 07.11.15 u 22:48

U devetom kolu ABA JTD lige Partizan je savladao Budućnost rezultatom 86:77 (22:30, 21:12, 25:19, 18:16).

Bio je ovo duel prvoplasirane i ekipe koja je bila na dnu tabele regionalnog takmičenja. Budućnost kao apsolutni favorit izgorela je u paklu ‘Pionira’ protiv vrlo raspoloženih košarkaša Partizana.

A nije delovalo da će biti tako u prvoj četvrtini. Budućnost je na krilima Omara Kuka mnogo bolje otvorila meč i nakon prvih 10 minuta je postigla čak 30 poena za vođstvo od osam poena razlike. Međutim, stvari su se promenile u nastavku, Partizan je ‘došao do daha’, a predvodio ga je ‘probuđeni’ kapiten Vanja Marinković.

U samoj završnici crno-beli su uspeli da preokrenu rezultat i da odu na poluvreme sa pola koša prednosti.

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

Nošeni sjajnom podrškom sa tribina i sve raspoloženijim šuterima, pre svih Danilom Anđušićem i Petrom Aranitovićem, Partizan je sticao sve veću zalihu. Trojkom Anđušića u samoj završnici treće deonice bilo je, u tom trenutku, maksimalnih ‘plus sedam’ za erupciju oduševljenja u ‘Pioniru’.

(Izvor: youtube / Partizan video materijal)

Međutim, poslednja deonica počela je serijom od sedam vezanih poena Podgoričana, pa je na semaforu stajalo 68:68 na sedam i po minuta do kraja susreta. Od tog momenta pa do kraja meča Partizana je krenuo u nezaustavljivu seriju predvođen Kevinom Džonsom i Aleksandrom Cvetkovićem.

Istina, u tome su vicešampionu Srbije pomogle i učestale tehničke greške igračima Budućnosti, pa je sa linije penala bilo najlakše doći do odlučujuće prednosti. Ona je na 150 sekundi do kraja iznosila ‘plus 11’, i već tada je bilo poznato da će Partizan ostvariti najveću pobedu u ovoj sezoni.

Poslednje pojačanje Partizana Kevin Džons je bio najefikasniji sa 18 poena, a još čak četvorica košarkaša crno-belih su imala dvocifren učinak. Vanja Marinković je imao 14, Danilo Anđušić 13, a Aleksandar Cvetković i Petar Aranitović su dodali po 12 poena.

Na drugoj strani, Jozef je postigao pet trojki za ukupno 15 poena, Jaramaz je imao 13, a Omar Kuk i Tadija Dragičević po 11 postignutih poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA LIGA – 9. KOLO:

Petak:
Metalac – Zadar 71:67

Subota:

Igokea – Krka 54:65
Sutjeska – Cibona 68:80
Partizan – Budućnost 86:77

Nedelja:

17.00 Tajfun – Olimpija
19.00 Cedevita – Mega Leks

Ponedeljak:

18.00 MZT – Crvena zvezda

[/stextbox]

 

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter