0
Evroliga

VTB LIGA: Moskovljanima malo jedan Teodosić, Nižnji postrojio ‘armiju’

Objavljeno: 25.10.15 u 21:17

Košarkaši moskovskog CSKA doživeli su prvi poraz u sezoni i to u meču VTB lige od Nižnjeg Novgoroda koji je posle produžetka trijumfovao sa 86:82 (15:15, 14:14, 26:31, 19:14, 12:8).

Nakon potpuno izjednačenog prvog poluvremena gosti iz Moskve su u trećoj deonici došli do devet poena viška, ali nisu uspeli da sačuvaju tu prednost. na kraju su čak morali da se bore za produžetak i to tako što je Nando de Kolo na dve sekunde pre kraja ubacio sva tri slobodna bacanja posle prekršaja napravljenim nad njim.

Ponovo su domaći došli do vođstva u dodatnih pet minuta, na 17 sekundi do kraja dolaze do ogromnih +4 (84:80), da bi u narednom napadu Miloš teodosić promašio dva šuta za tri poena nakon čega je bilo jasno da bodovi ostaju u Nižnjem Novgorodu.

Kapiten naše reprezentacije je bio najefikasniji među „armejcima“ sa 24 poena (5/8 za dva, 1/8 za tri i 11/11 sl.bac), a imao je još i pet asistencija i dva skoka. Pored njega samo je još De Kolo sa 21 poenom bio dvocifren. U pobedničkom timu bolji od ostalih bili su Viktorov sa 16, Berzins sa 13 i Grigorjev sa 12 poena.

Bio je to prvi poraz CSKA u VTB ligi pa sada ima skor od tri pobede i jedne izgubljene utakmice, dok Nižnji deli drugo mesto sa Himkijem, i Nimburkom koji imaju po jedan trijumf više od „armejaca“. Na prvom mestu sa četiri pobede i bez poraza je Zenit iz Sankt Peterburga.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter