0
Evrokupovi

Zenit u Ligi Evrope

Objavljeno: 04.12.12 u 22:46

Bilo je poznato i pre poslednjeg kola u grupi C Lige šampiona ko će sa kog mesta u nokaut fazu, Malaga kao prva, Milan kao drugi. Nije bilo poznato ko će u Ligu Evrope, ali sada je i to jasno – Zenit je treći, a Anderleht završava takmičenje.

Malaga je dočekala Anderleht u polu-kombinovanom sastavu i nisu uspeli da pobede – 2:2. Oba gola za ekipu Manuela Pelegrinija postigao je Portugalac Duda, dok su strelci za goste bili Milan Jovanović i Diumersi Embokani. Povela je Malaga u 45. minutu fantastičnim udarcem Dude sa 17 metara, gde je Proto samo pogledom ispratio loptu koja je završila u desnom gornjem uglu. Ali Anderleht se nije predavao i došao je do izjednačenja posle pet minuta igre u drugom poluvremenu, sjajno je reagovao milan Jovanović na asistenciju Diumersija Embokanija i prebacio Kamenog za izjednačenje. Imao je srpski internacionalac priliku da preokrene rezultat, odlično je šutirao, ali je pogodio samo stativu. Kaznila je ovaj promašaj Malaga jako brzo i u 61. minutu povela, sjajan pas Buonanotea za Dudu, koji je primio loptu i levom nogom poslao loptu u mrežu. U 90. minutu bod Anderlehtu donosi Diumersi Embokani, koji je je iskoristio odličan pas Saše Klještana. Fantastičnu šansu imao je Embokani u nadoknadi vremena da donese sva tri boda svom timu, ali je Kameni na neverovatan način odbranio njegov udarac.

Milan je na San Siru dočekao Zenit, takođe u kombinovanom sastavu. Iskoristio je to tim iz Sankt Peterburga i došao do trijumfa golom Danija u 35. minutu meča. Treba istaći da je Milan bio mnogo bolji rival, ali da je Zenit maltene tu jednu šansu iskoristio u prvom poluvremenu i odneo bodove i plasirao se u Ligu Evrope. Ispromašivali su se u poslednjih deset minuta rosoneri, prvo Robinjo, pa El Šaravi, imao je i Krkić priliku… Na kraju meča su se žestoko posvađali Lućijano Spaleti i Hulk, koga je izveo iz igre, a Brazilac je bio toliko bezobrazan da je pokazao Italijanu da je završio sa njim.
TABELA: Malaga 12, Milan 8, Zenit 7, Anderleht 5.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter