5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda bi da nastavi, Spartak da prekine pobedničku seriju lidera

Objavljeno: 03.10.15 u 08:41

Nakon nešto slabijeg starta sezone odnosno eliminacije već na startu kvalifikacija za Ligu Evrope i dva remija u tri prvenstvena kola Crvena zvezda je vezala čak osam trijumfa nakon kojih je uverljivo prva na tabeli Superlige Srbije.

Danas u meču 12. kola gostuje Spartaku u Subotici protiv kojeg ima čak pet uzastopnih prvenstvenih pobeda od čega su dve zabeležene na Gradskom stadionu u gradu na samom severu Srbije.

Subotičani su u seriji od tri utakmice bez trijumfa tj. posle dva remija u prethodnom kolu su poraženi od OFK Beograda na Kraburmi u meču koji je podigao dosta prašine pošto je trener Spartaka na duel sa „romantičarima“ izveo gotovo rezervni sastav nakon čea je čak povedena istraga u vezi regularnosti meča.

Uoči gostovanja u Subotici trener Crvene zvezde Miodrag Božović je rekao:

– Biće teško, kažu da su se čuvali za utakmicu protiv nas. Taj kraj je dosta brdovit i zbog toga je loš teren, ne mogu da imaju dobru travu. Verujem da će učiniti sve da nas pobede, i nijedan drugi protivnik ne razmišlja drugačije kada igra protiv nas. Uvek je velika stvar pobediti Crvenu zvezdu. Nadamo se da ćemo nastaviti sa pobedama.

Popularni Grof je govorio gotovo proročki pošto se Mojsilović odlično nadovezao na njegovu konstataciju.

– Želimo da igramo u formaciji 4-3-3 i da izađemo visoko i napadnemo. Imaće i Zvezda loptu u nogama, moraćemo i da se branimo tokom meča. Kada budemo mogli probaćemo presing, pliću ili dublju zonu jer želimo da nametnemo naš način igre.

Postoji igrač koji će imati poseban motiv u današ njem meču, a to je Srđan Plavšić koji je u Crvenu zvezdu stigao upravo iz Spartaka, a najavio je da ukoliko postigne pogodak iz poštovanja prema klubu koji ga je afirmisao taj gol neće slaviti.

Što se tiče sastava promene u timu Spartaka u odnosu na duel sa OFK Beogradom su potpune, dok će u Crvenoj zvezdi umesto Vereda u timu biti Slavoljub Srnić koji je odslužio jedan meč suspenzije zbog crvenog kartona koji je 2pazario“ u Jagodini.

Očekivani sastavi:

Spartak: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević, Makarić, Jočić, Uzuma, Bogunović, Milić, Torbica

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Srnić, Vijeira

0
0
5 Komentara
  1. Sada svi treba da smo glupi pa da poverujemo u podsmešljive Božovićeve reči da se Spartak čuvao za Zvezdu. Ko uto da veruje kada dva kriminalca(Terzić,Simović) upravljaju sa ova dva kluba. Kako brzo reaguje policija pa Pajtića pozva na poligraf, . Gospodare Vučiću molim te pozovi Simovića i Mojsilovića na poligraf za Spartak OFK i Terzića za Zvezda OFK. Hajde malo pokaži tu svoju pravdu u koju se zaklinješ na svakom montiranom interviju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter