1
Košarka

FOTO: STARSPORT

KAPITEN ZVEZDE JASNO I GLASNO: Ne damo titulu!

Objavljeno: 30.09.15 u 12:31

Luka Mitrović ostaće upamćen u istoriji Crvene zvezde kao najuspešniji kapiten u istoriji kluba, a pred početak nove sezone ima jasan cilj.

– Rezultatima i trofejima prošle sezone postavili smo standarde. Vratili smo Zvezdu u vrh gde joj je i mesto i gde mora i da ostane. Obavezuju nas rezultati i želimo da se ponove. Potrebno nam je mnogo rada, ali i strpljenja šire javnosti i navijača kako bismo dostigli nivo iz prošle sezone – rekao je Luka Mitrović u intervjuu za ‘Novosti’.

Analizirao je kvalitet timova u ovogodišnjoj ABA ligi, kao i koje ekipe će biti najveći protivnici šampionu na putu do šampionskog prstena.

– Cedevita i Budućnost ponovo „rastu” što se tiče ambicija. Podgoričani prave ekipu da napadnu Evroligu. Cedevita sezonu kreće sa, čini se, jačim sastavom nego prošle godine. Olimpija se standardno pojačala. Partizan polako okuplja tim i oni će u narednom priodu izgledati solidno. Ekipe su značajno pojačali još i Krka, MZT, Metalac… Mega Leks, naš prvi rival u ABA ligi, ima najveće ambicije do sada – objasnio je kapiten Crvene zvezde.

 Najveći problem biće dosta izmenjen sastav u odnosu na prošlu sezonu.

– Par nosilaca igre je otišlo, a stigli su novi momci. Odlični su i za ekipu i za atmosferu. Nadam se da će pokazati i da će biti prava pojačanja. I prošle godine smo imali probleme sa kasnim okupljenjem. Nažalost, nismo imali sreće sa zdravstvenim stanjem. Od kada sam se skupili ne znam da li smo imali bar jedan trening u kompletnom sastavu.

– Ipak, snaga ekipe se ogleda i na osnovu toga kako reaguje u ovakvim situacijama. Ono što je sigurno je da u kakvom god sastavu da izađemo na teren i počenemo sezonu, daćemo maksimum. Nećemo dati titulu tako lako – optimista je Luka Mitrović.

0
0
1 Komentara
  1. Ajde jednom svojim rečima.

    Tudje perje “ Ne damo titulu“

    Kradete od osnivanja

    Navikli da vam se dodeljuju titule

    Niste nikad osvojili

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter