0
ATP

US OPEN: Anderson ‘pokosio’ drugog favorita turnira

Objavljeno: 08.09.15 u 08:25

Kevin Anderson plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je u osminifinala bio bolji od Endija Mareja 3:1 (7:6, 6:3, 6:7, 7:6).

Posle Rafaela Nadala u završnici poslednjeg Gren slema u sezoni neće igrati još jedan od igrača „velike četvorke“. Reč je o Endiju Mareju koji je na iznenađenje svih poražen od Kevina Andersona. Južnoafrikanac je prvo tesno sa 7:5 posle taj-breka osvojio prvi set. U drugom je prosto „pregazio“ Britanca i sa dva brejka stigao do prednosti 5:1. Marej je uspeo da vrati jedan izgubljeni servis, ali i samo da ublaži poraz 6:3.

Poslednja dva seta donela su nam i dva taj-breka. U trećem setu Anderson je odmah napravio brejk, u sledećem gemu usledio je ribrejk. Marej je podigao igru na viši nivo, te je ponovo oduzeo servis rivalu i poveo sa 3:1. Južnoafrikanac se nije predavao, te je ponovo uzvratio i stigao do izjednačenja. Odluku o pobedniku doneo je taj-brek u kome je Britanac sa dva mini brejka stigao do seta 7:6.

U poslednjem setu nije bilo brejkova, igralo se poen za poen sve do taj-breka. A onda je usledilo čudo. Anderson rivalu nije dozvolio da osvoji ni poen i sa 7:0 velikog favorita poslao kući, još u osmini finala.

PAROVI ČETVRTFINALA

Danas:

Conga – Čilić 19.30

Sutra:

Đoković – Lopez 02.30
Gaske – Federer
Vavrinka – Anderson

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter