0
ATP

ĐOKOVIĆ: Beker me ohrabruje da uvek krećem napred, trudim se da to radim što bolje

Objavljeno: 03.09.15 u 14:51

Novak Đoković bio je veoma zadovoljan i raspoložen za priču posle nove pobede na US Openu.

Đoković je promentarisao novine u svojoj igri, a to su sve češći izlasci na mrežu, što je svojevremeno bio zaštitni znak njegovog sadašnjeg trenera Borisa Bekera.

– Znate, svestan sam da je moja igra zasnovana na osnovnoj liniji, ali je Boris, koji je kao što znate višestruki osvajač Gren Slemova, dobio veliki broj mečeva na servs/volej igru, uz bacanja i sjajnu igru na meču, koji su mu postali zaštitni znak.

– Ohrabruje me i da ja što češće pokušavam isto, da krenem napred, da pokušam da koristim prilike koje mi se ukazuju na terenu. Očigledno, to nije moje ‘prirodno stanište’, kao što je slučaj kada je on u pitanju, ali se trudim. Želim da razvijem svoju igru i da svake nedelje igram sve bolje i bolje – istakao je Đoković.

U narednom kolu igraće protiv Italijana, Andreasa Sepija.

Sepi je neko ko je dugi niz godina na Turu. Poseduje veoma dobru igru sa osnovne linije, a ako mu omućite da se ‘razmaše’, može da odigra odlično. U to sam siguran, sposoban je da pogađa. Poseduje ogromno iskustvo, dugo je među 15-20 najboljih igrača sveta. Igrao je već na Artur Ešu, pa se neće naći zatečenim. Naravno, pokušaću sa određenom taktikom protiv njega, kako bi kontrolisao igru i postavio ritam koji meni odgovara – samouveren je Đoković.

Za kraj razgovora je prokomentarisao i detalj po završetku meča kada je zaplesao sa navijačem koji je ušao na teren.

– Drago mi je što je sišao na teren, iako to nije bilo planirano. Srećan sam zbog njega, pravi je zabavljač. Poznajemo se sigurno pet godina, svake godine je na mojim mečevima – igra, zabavlja se, skida majcu… Meni to nikada ne dosadi, volim da ga gledam kako nastupa i igra. Pokrenuo je publiku, što je uvek veoma posebno, kako za igreč tako i za navijače – zaključio je Đoković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter