8
Košarka

PARKERU, JESI LI SIGURAN: Srbija nije ni kandidat za zlato na Eurobasketu!?

Objavljeno: 03.09.15 u 14:26

Prva zvezda košarkaške reprezentacije Francuske Toni Parker dao je, blago rečeno, čudnu izjavu pred početak Evropskog prvenstva.

Možda smo mi nerealni i imamo prevelika očekivanja, a možda nas je i velika NBA zvezda Toni Parker – potcenio. Kako drugačije objasniti činjenicu da nije Srbiju uvrstio među kandidate za zlato, a jeste recimo – Tursku.

– Španija, Litvanija i Turska će nam biti najveće prepreke da odbranimo zlato. Oni su među favoritima – poručio je Parker.

Prva ‘violina’ francuske reprezentacije prokomentarisala je i izostanak iz sastava Žoakima Noe, iako je centar Čikago Bulsa najavljivao da će igrati za ‘petlove’ na Eurobasketu.

– To je njegova odluka i neće uticati na nas. Ništa nas neće sprečiti da osvojimo novo zlato – samouveren je Parker.

Najveću nadu Parkeru i Francuzima daju pobede nad Španijom na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. i prošle godine na Mundobasketu u sred Madrida.

– Tog dana u Sloveniji me je moja ekipa naljutila. U prvom poluvremenu kao da nismo uopšte igrali iako smo se dugo spremali za taj meč sa Špancima. U pauzi sam održao govor u svlačionici i njegov efekat se video. Odigrali smo najbolje drugo poluvreme u istoriji francuske košarke. Ta pobeda nad Špancima nas je na neki način oslobodila svih stegi i prtisaka. Kada smo konačno pobedili Špance, osetili smo se slobodnima. Kasnije smo ih pobedili i na Mundobasketu na njihovom terenu – objasnio je Toni Parker.

Podsetimo, ‘grupa smrti’ u kojoj se nalazi naša reprezentacija se u nokaut fazi ukršta sa grupom u kojoj je glavni favorit upravo domaćin Francuska.

0
0

8 Komentara

  1. Svako ima pravo da kaze sta pa i Parker i ja mislim kada dodju ozbiljne utakimice da cemo i grupu tesko proci jednostavno ova ekipa nema kvlitet igracki nula sem par igraca ostalo skart igrac tacnije prosek protiv spanije ,francuske nemao sta da trazimo

    0
    0
    Odgovori
    • Bolje da si isao u skolu, nego sto si na stadionu visio. Gramatika nula. Niti tacke. Niti zareza. Doduse imas onaj jedan na kraju, koji cenim da ti se omakao. U svakom slucaju, gramatika nula. Kao i tvoje misljenje po pitanju nasih kosarkasa.

      0
      0
      Odgovori
    • Jes pa da,nemam sta da trazimo pa cemo sasvim slucajno zlato maznuti.Nalupetao si se gluposti covece,kakav bre skart??Idi driblaj Soraju i Staniju.

      0
      0
      Odgovori
    • A,sad znam zasto kudis…pa u imenu ti stoji pfc,znaci nema toliko partizanovaca?Uostalom,treba da igraju najbolji igraci koje imamo,bili jedni il drugi.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter