1
Evropske lige

VREMEPLOV: Najluđa utakmica u istoriji Premijer lige, a u glavnoj ulozi – PAOLO DI KANIO! (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.15 u 14:45

Deo ekipe sa Apton Parka, sezone 1999/00, činili su: Džo Kol, Lampard, Rio Ferdinand, Majkl Kerik, Trevor Sinkler, Paulo Vančop, Frederik Kanute… i neprikosnoveni Italijan, veliki majstor „bubamare“ – Paolo Di Kanio. 

Igrala se prvenstvena utakmica, jedna od najuzbudljivijih na Apton parku. Tog 12. Februara, 2000. godine, Vest Hem je ugostio Bradford. Gosti su vodili 4:2, da bi potom „čekićari“, golovima Di Kanija, Džo Kola i Lamparda napravio totalni preokret i na kraju slavili rezultatom 5:4.

https://www.youtube.com/watch?v=gG-VA2HpKns

Tokom meča, sudija u nekoliko navrata nije dosudio faul nad Di Kanijom i tri očigledna penala. Koliko je Italijana zabolela nepravda, dovoljno govori to, da je nakon trećeg nedosuđenog penala mahao tadašnjem treneru Vest Hema, Hariju Rednapu, zahtevajući zamenu. Pretrčao je pola terena, prišao Rednapu i rekao: „Neću da igram… Zameni me, sudija nije normalan“. Trener je ipak uspeo nekako da ga urazumio.

Zatim je usledio taj 65. minut meča, pri rezultata 2:4 za Bradford, dosuđen je penal za Vest Hem! Tada 22-godišnji Lampard uhvatio se za loptu da izvede najstrožu kaznu, Di Kanio mu je prišao, usledila je rasprava, uzeo mu je loptu, poslao ga van šesnaesterca, te je izveo penal i pogodio mrežu. 

Di Kanio je nakon tog penala smanjio na 3:4 i napravio prekretnicu. Izgleda da je Italijanov trud, zalaganje i želja za pobedom dodatno motivisala njegove saigrače da krenu sve jače i jače. Prvo je Džo Kol pogodio za nerešeno, da bi Lampard doneo pobedu čekićarima. Treba napomenuti da je pobedonosni gol došao upravo nakon asistencije Di Kanija.

Šta predstavlja fudbal za Paola Di Kanija govori njegova, legendarna izjava: „Postoje dva načina da se vratiš iz bitke – s glavom neprijatelja u rukama ili bez svoje“.

Dok je nosio dres Vest Hema, Aleks Ferguson je Di Kanija hteo da dovede u ekipu sa „Old Traforda“. Međutim, on je odbio i tom prilikom rekao

– Nema šanse da napustim Vest Hem zbog Mančester Junajteda, za mene fudbal nikad nije bio biznis, već samo strast.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter