0
Tenis

ČAST: Novak Đoković globalni ambasador UNICEF-a

Objavljeno: 26.08.15 u 19:27

UNICEF je danas objavio imenovanje Novaka Đokovića za svog globalnog ambasadora dobre volje

– Novak Đoković je istinski šampion za svu decu sveta. Pokazao je da snažan glas i snažno delovanje mogu da unaprede položaj dece, posebno one najmlađe – rekla je zamenica izvršnog direktora UNICEF-a Joka Brant, na ceremoniji imenovanja, navodi se u saopštenju PR tima Đokovića.

Prvorangirani svetski teniser Đoković je, dok je bio nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji, kao i kroz rad svoje fondacije, ukazivao na zapostavljenu decu i njihove zajednice, dodaje se. 

– Novak se 2011. godine prvi put pridružio timu UNICEF-a, kada je postao nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji. Od tada pruža nesebičnu podršku za unapređenje života dece, posebno one najmarginalizovanije, i posebno se fokusira na značaj obrazovanja i razvoja u ranom detinjstvu kako bi se deci omogućio najbolji početak života. Prepoznavajući njegovu iskrenu posvećenosti pravima deteta, UNICEF ga je pozvao da postane globalni ambasador dobre volje – dodaje se.  

– Čast mi je što sam postao ambasador dobre volje za UNICEF, i što ću da nastavim da branim i podržavam prava deteta i da pomognem da se svakoj devojčici i svakom dečaku omogući nega i optimalan razvoj u ranom detinjstvu – rekao je Đoković.

Naveo je i da su rane godine života od ključnog značaja. 

– Kada su u najranijoj dobi dobro negovana i kada se o njima dobro brine, deca imaju veće šanse da prežive, zdravo odrastaju i manje se razboljevaju, da razvijaju svoje misaone, jezičke, emocionalne i socijalne veštine, i postanu produktivni i uspešni građani u društvu. Odlučan sam da pomognem UNICEF-u u pružanju kvalitetne brige za rani razvoj dece, posebno one najugroženije, kako bi izgradili svetliju budućnost za sebe, svoje porodice i zajednice – dodao je Đoković.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter