0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SAVIĆ: Rasterećeno, ali sa najvećim ambicijama idemo u Kazanj

Objavljeno: 23.07.15 u 12:17

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da nacionalni tim na Svetsko prventsvo u Rusiju putuje rasterećeno zbog osvojene vize za olimpijske igre, ali je poručio da su i pored toga ambicije na predstojećem šampionatu najviše. 

– Osvajanjem Svetske lige  ostvarili smo glavni cilj ove sezone, ali to nam ne daje za pravo da idemo opušteno na Svetski šampionat. Idemo u Kazanj bez pritiska, ali tradicija srpskog vaterpola i karakter ovih igrača ne dopuštaju nam da se opustimo. Želimo da se vratimo na vrh svetskog vaterpola – rekao je Savić Tanjugu na poslednjem treningu uoči sutrašnjeg polaska na šampionat sveta u Kazanju.

On je istakao da je ekipa izvukla pouku posle sedmog mesta na prethodnom SP u Barseloni.

– To je bio neuspeh. Igračima nije potrebna dodatna motivacija jer je imaju samim tim što predstavljaju Srbiju.

Srpski tim igraće u grupi D protiv Crne Gore, Japana i Australije.

– Crna Gora je izuzetan rival. Oni su nam veliki konkurenti, taj duel znači borbu za prvo mesto u grupi i dodatni odmor od tri dana. Japanci su neugodni, poslednjih godina su pobedli Crnu Goru ali smo protiv njih favoriti. Australija moze svima da otkine bodove,a posebno dobro igraju nprotiv nas – rekao je Savić. 

Foto: VSS
Foto: VSS

Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da tim ima kvalitet za osvajanje zlatne medalje.

– Prvi meč protiv Crne Gore biće u rangu finala i u slučaju pobede to bi nam dodatno olakšalo put do polufinala, što je glavni cilj. Ne bežimo od zlata, imamo veliku zelju ali ne pobeđuje uvek najbolji – izjavio je Mandić.

Zvanično najbolji igrač sveta Filip Filipović takođe ističe maksimalne ambicije.

– Očekivanja su velika, najviše od naš samih, ipak nemamo toliki pritisak kao ostale reprezentacije. ali imamo veliku obavezu da odigram najbolji vaterpolo – poručio je Filipović i dodao da su glavni favoriti Italija, Crna Gora, Mađarska i Hrvatska.

Šampionat sveta u Kazanju igra se od 27. jula do 9. avgusta, a pogledajte spisak putnika za Kazanj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter