15
AdmiralBet ABA Liga

NEBOJŠA ČOVIĆ: Crvena zvezda nije državni projekat, novi budžet od 5 miliona evra

Objavljeno: 02.07.15 u 10:20

Priv čovek KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, odbacio je navode da je taj tim postigao enormne uspehe zahvaljujući „vetru u leđa“ od strane državne.

Čović je, u razgovoru za Novosti, kazao da njegov klub nije „državni projekat“ i najavio je za sledeću sezonu budžet od pet miliona evra.

Crveno-beli su iza sebe ostavili jednu od najuspešnijih sezona u istoriji pošto su se domogli prve titule u ABA ligi, prve titule u doćaem šampionatu posle 17 godina, odbranili su nacionalni Kup, a uz to su izborili plasman u Top 16 Evrolige.

Ipak, za uspehe Crvene zvezde, kako kaže Čović, nije zaslužna država niti njena pomoć. On je, takođe, otkrio da je najplaćeniji košarkaš ovog tima prošle sezone inkasirao 450.000 evra, ali je i dodao da su igrači dobili po tek pet plata, pa su zbog toga bili na rubu štrajka…

– Iskoristili smo, kao mnoge firme, mogućnosti koje pruža zakon. Sve je bilo transparentno i javno, a sad što neko ne želi da čita, ili neće da razume, to je druga stvar. Naš cilj je bio jasan, da do kraja ozdravimo Crvenu zvezdu, da se završi UPPR kako je pedviđeno pravosnažnim rešenjem suda i da se spremimo za privatizaciju kluba. Naglašavam, niti su FMP, Zvezda Telekom, niti Zvezda privatni klubovi, već su udruženja građana, što se da proveriti u APR – rekao je Čović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Pomoć države? Ma nema šanse“

– Hvala svima koji su pomogli, sponzorima, gradu Beogradu koliko je mogao kroz lestvice nagrađivanja. Hvala i Vladi i premijeru Vučiću, jer je pomogao, ne kao zvezdaš, nego kao osoba koja obavlja važnu funkciju, kao što je pomogao i Partizanu. Ne stidim se da kažem da je pomogao svima, ne samo večitim rivalima. U Srbiji ne postoji sistem finansiranja – naglasio je alfa i omega crveno-belih.

– Imamo pravo da korigujemo cilj kada formiramo tim, jer ako ne bude para, ne možete da dosegnete željeni rezultat. Planirani budžet je od 5 do 5,2 miliona evra, s tim da bi milion otišao na saniranje starih dugova, a 4 do 4,2 miliona bi bilo namenjeno za kompletan sistem Zvezde, od pionirske do seniorske selekcije, svih stručnih štabova, administraciju, medicinsko osoblje, mladi tim FMP u kome razigravamo igrače, putovanja. Ove sezone je bio 5,6 miliona, do čega je 3,6 bilo za aktuelne izdatke, a dva za stari dug – istakao je Čović.

On se, potom, osvrnuo i na status sjajnog plejmejkera Markusa Vilijamsa.

– Možda što sam ja bio plejmejker, pa je za mene on mozak ekipe, i to fantastičan. Otišao je za SAD, ali ostali smo u kontaktu. Sve će zavisiti od stručnog štaba i finansijskih mogućnosti kluba. Posle ovakvih rezultata koje je postigla Zvezda, mislim da bi svi koji to mogu i žele trebalo da nam pomognu kako bi naredna sezona bila barem na istom nivou kao ova upravo završena. Dugo smo čekali ovakav rezultat i zato ga ne treba ispustiti. U suprotnom, KK Crvena zvezda se lako može vratiti na stari put. Ono što me brine na bazi iskustva koje imam to je da se uspeh u Srbiji ne prašta – naglasio je Čović.

0
0
15 Komentara
  1. Kada ce nesposobno pravosudje doneti presude za prebijanje Andjusa i pokradene pare Srba sa Kosmeta? Kada ce ovaj covek konacno postati stanovnk Zabele ili Sremske Mirovice, sto je trebalo da se desi odavno?

    0
    0
    Odgovori
  2. Pravi naslednik Krcuna, osnivaca i kuma kluba. Inaci, malo poznato je da je klub trebao da se zove Plava Zvezda a da igra na stadionu Jugoslavije. Mestarenje kroz citavu istoriju. Sramno sta prica Covic, gradonacelnik Beogrda iz vremena 90-tih. Covek koji je cesto pretio, stosta radio. Sjana biografija za sjajan klub; ocigledno iz svake izjave doticnog.

    0
    0
    Odgovori
  3. Glodari mozete samo da crknete od muke. Kukate da je zvezda drzavni projekat, a sta ste vi bili prethodnih 14 godina?! To se zaboravlja?! Pa prethodne sezone partizan od nisa dobija 900.000, a Zvezda 750.000 e sad sto su privatni sponzori dosli u Zvezdu to je druga prica, jer niko nece u raspalo preduzece(citaj partizan)! Sram da vas bude… alavima nikad dosta… zato cete i da se raspadnete!!! Pozdrav 🙂

    0
    0
    Odgovori
    • Ti mora da si veliki Srbin kada druge nazivas purgerima, a kao prvo ne znas tacno ni sta to znaci, a u slucaju da ne daj boze zapuca voleo bi ovu zemlju iz Svajcarske ili Amerike, ako vec nisi tamo. Muka mi je od velikih Srba, sto kuckaju poruke, vredjaju druge Srbe, a o Srbiji jedva da znaju koji joj je glavni grad. Raspravljaj o sportu i ne mesaj nacionalnost. Ako si glup, onda se suzdrzi od komentara.

      0
      0
      Odgovori
      • Purgeru prvo nauci gde ste osnovani,navijas za Hrvatski klub iz Zagreba ako meni neverujes ,veruj vasoj legendi Bobeku..sve vam je objasnio o toj 1945g o Ramazanu i 32.Zagorskoj…

        0
        0
        Odgovori
        • Bobek je legenda Partizana, Ramazan je praznik muslimana koji izuzetno cenim i postujem, iako nisam te vere. Tako da me neces uvrediti time. Ne znam o cemu pricas, ali ako imas mozak petogodisnjeg deteta, a imas ga, sta ima ja tebi da objasnjavam. Navijas za klub koji se finansira parama srpske dece sa Kosmeta, a pricas o Srpstvu. Boze bacaj tu ciglu, ali budi precizan.

          0
          0
  4. Bajke i basne… besne gliste se nastavljaju. Maštam da nisam lopov, maštam da sam napravio nešto zato što mogu i umem. I dalje GOVNO SI ČOVIĆU!!!

    0
    0
    Odgovori
  5. Ako nije drzavni projekat kako je uspeo da anulira dug od 16 miliona evra? Zasto se CZ ne spominje u izvestaju poreske uprave o najvecim duznicima a koja je dostavljena medijima? I kako je uspela da obezebedi budjet od 5 miliona za narednu sezonu? Ja kazem da jeste drzavni projekt i da je sramno nacin na koji je osvojena titula u proslom prvendstvu Srbije. Lopta u ruci igraca Zvezde, koji upucuje sut na kos, dok na satu stoji 0.00, i Belosevic pregleda snimak i priznaje kos. Pre neki dan je ( Belosevic) pio kafu u kaficu na Vracaru sa Radonjicem i naocigled svih nije dozvolio doticnom treneru da plati. Ortaci!

    0
    0
    Odgovori
  6. Kada ovo prica najlakse je provaliti sta je istina… samo suprotno od onog sta prica…kad kaze dobro jutro, znaci pidzame i na spavanje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter